Anders Grøndal og Roger Eilertsen reiste til Sverige og VM runden Rally Sweden med store forhåpninger i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. For det første har Anders en god historikk i Rally Sweden, og senest i fjor var de et par sekunder unna pallplass i WRC2 . Etter en vintersesong preget av problemer mente teamet at dette var løst og optimismen var stor før start.

Men allerede på Shake Down meldte problemene seg igjen og det var for sent å gjøre noen endinger med plombert girkasse.

På defensiven

Uansett startet Anders og Roger med friskt mot på første fartsprøve på Färjestad travbane mot Pontus Tidemann som for øvrig vant WRC 2. Etter en kanonstart kom Anders og Roger raskt på defensiven og 6. plass på prøven er langt svakere enn tidligere år.

Fredag fortsatte det med unaturlige tidstap, og en sak er at det ikke går fort nok, men når gutta i tillegg sitter med hjertet i halsen i bilen er det håpløst. Teamet tok derfor den tunge beslutningen om å bryte løpet og heller bruke midler på å finne ut av hva som feiler bilen.

Pallplass til Solberg

Et lyspunkt for Grøndal Bilbutikken Rallyteam var da unge Oscar Solberg kjørte vår Ford Fiesta R2 inn til pallplass. Dette er en forhjulstrekker som går i klassen RC4. Oscar og hans svenske kartleser Patrik Barth kjørte inn til tredjeplass i vår Ford Fiesta R2. Oscar lå lenge og knivet enda høyere opp men litt små avkjøringer og noe teknisk satt de i vertfall en plass bakover. Men som pappa Henning sa. Oscar er her for å lære og han skal gjennom hele løpet uten noen store uhell. Det klarte Oscar i motsetning til pappa Henning som først kjørte på en stein og punkterte og senere rulla. Så denne gangen var det junior som imponerte med fornuftig kjøring i et langt og krevende VM løp.

LES OGSÅ: Vant årets idrettsnavn - fridde julaften