Gå til sidens hovedinnhold

Trippelseier til Hannah (19)

Artikkelen er over 3 år gammel

Sist helg kjørte drammensjenta Hannah Arnegard (19) første løpshelg i roadracingsesongen på Vålerbanen i Hedmark. Det endte opp med tre førsteplasser.

SOLØR: Hannah Arnegards merittliste ble: Dobbeltseier i jentecupen, og en overlegen førsteplass i Superstock norgescup-klassen, der hun kjørte fra alle gutta. 

Roadracing er en motorsport som innebærer hastighetsløp kjørt med motorsykler på asfaltbaner, og kjennetegnes av høy fart, krappe svinger og tette dueller mellom førerne.

Arnegard kjører en Suzuki GSX-R 600 med 130 hestekrefter og en fart opp mot 250km/t. Første løpshelg ble holdt på Vålerbanen i Solør (Hedmark). Her stilte hun i klassene jentecupen og Superstock norgescup. Målet vår å vinne begge løpene i jentecupen, og topp tre-plassering i Superstock NC-løpet.

I sistnevnte løp ble det kjørt 16 runder, og når hun passerte målgang var det ti sekunder før andreplassen passerte mållinja. Målet ble nådd med dobbeltseier i jentecupen, og en sterk førsteplass i Superstock norgescup.

Drammenseren kunne ikke bedt om en bedre sesongstart, og ser virkelig fram til neste runde som skjer på Rudskogen rett utenfor Sarpsborg 2–3. juni.

– Målet i konkurranse er først og fremst alltid å ha det gøy, men å vise gutta at jenter også kan kjøre fort på motorsykkel er alltid en bonus, sier Hannah.

LES OGSÅ: Norges raskeste jente klar for ny sesong

Kommentarer til denne saken