RAKKESTAD: Rudskogen Motorfestival er ett årlig arrangement på Rudskogen der det kjøres både motorsykkel, bil, shortcar, jetbiler og oppvisning. Det er til og med oppvisning med fly og helikopter.

Arrangementet drar til seg rundt 20.000 tilskuere i løpet av helgen.

Det var på forhånd knyttet stor spenning om roadracing-esset Ole Bjørn Plassen fra Sande ville klare å sette ny banerekord.

På lørdagens kvalifisering kjørte Ole Bjørn inn til beste tid, likt som den gamle banerekorden, dessverre så fikk han ett teknisk problem på slutten. Etter en vanvittig innsats av mekanikere rakk de akkurat å bytte motor og sende Ole Bjørn ut. Dessverre rakk han ikke starten, men fikk starte fra pitlane drøye 20 sekunder etter de andre. Han satte opp ett forrykende tempo og kjørte seg gjennom hele feltet og opp i ledelse. Ikke bare tok han igjen teten med 20 sekunder, han vant løpet med over ti sekunder også.

Søndagens løp startet han også fra pole position etter å ha vært raskest med over 2 sekunder på kvalifiseringen på morgenen. Ole Bjørn sin plan for dette løpet var å prøve å sette ny banerekord, noe han klarte med glans. Han krysset mål over 30 sekunder før toeren.

Nye banerekorden lyder 1.25,348, og er en forbedring med 0,2 sekunder på den gamle – trolig Plassens raskeste superbike-løp i Norge noensinne.