Styremedlem Richard Hagel i fotballklubben Åskollen FK er rasende over oppførselen til naboklubben Glassverket IF, og mener at den sportslige ledelsen i fotballgruppa til GIF har oppført seg uanstendig. Åskollen IF har derfor sendt brev til Glassverkets fotballedelse, hvor de tar avstand fra det som har skjedd og bryter alt samarbeid med klubben.
-  Et renkespill av Glassverket. Helt uakseptabelt. Her sitter vi i samtaler med Glassverket IF om et samarbeid om seniorfotballen i de to klubbene. Et samarbeid som faktisk er kommet i stand etter initiativ fra GIF. Også mens vi forhandler, tar den sportslige ledelsen i Glassverket kontakt med flere av våre spillere for å få dem over til GIF, sier Richard Hagel.

Ville samarbeide

Bakgrunnen for samarbeidsutspillet fra Glassverket IF har sammenheng med at det tidlig i den sesongen vi nå har avsluttet ble klart at GIFs A-lag i 5. divisjon gikk mot nedrykk.
- GIF tok kontakt med oss fordi de slet med å få folk til å stille opp på A-laget. De så at de kom til å rykke ned ganske tidlig i sesongen, og ønsket et samarbeid med tanke på neste sesong. Dette ikke minst fordi de ønsket at deres beste juniorspillere og førsteårs-seniorer skulle ha et kamptilbud i 5. divisjon. Åskollen lå nemlig bra an i denne divisjonen og ville ikke få problemer med å overleve, forteller Hagel.
Ifølge Hagel ønsket Glassverkets ledelse en slags sammenslåing av de to klubbene, som skulle munne ut i et felles A-lag, hvor de foreslo navnet Åskollen/GIF.
- Vi i Åskollen ønsket imidlertid å beholde navnet på laget vårt, Åskollen FK. Glassverket var likevel interessert i et samarbeid, forteller lederen i Åskollen FK.

Nytt seriesystem

Etter dette ble det imidlertid klart at Glassverket IF likevel overlevde i 5. divisjon, takket være det nye seriesystemet som gjorde at ingen lag rykker ned fra denne divisjonen. Dermed var mye av grunnlaget for GIF-ledelsens utspill falt bort.
-  Men de ville likevel at vi skulle samarbeide. Vi har nemlig flere spillere og er kommet lengre enn GIF når det gjelder utviklingen av våre to A-lag, i 5. og 7. divisjon. Og vi var enig om at det kunne være lurt med et tett samarbeid, all den tid begge klubbene holder til i samme område og bruker den samme banen.
-  Derfor fortsatte vi å prate sammen, helt til vi plutselig oppdaget at de tok kontakt med våre spillere, uten å ha sendt brev på forhånd og uten å ha sagt noe til oss om dette, avslutter Hagel.