Occéan matchvinner mot Strømmen

MÅLJUBEL: Olivier Occean jubler for scoring sammen med lagkameratene.

MÅLJUBEL: Olivier Occean jubler for scoring sammen med lagkameratene. Foto:

MIF har ikke tapt for Strømmen hjemme på 53 år. Søndag brukte de et kvarter på å slå på bryteren, og Olivier Occéan satte sitt andre mål på tre kamper.

DEL

NEDRE EIKER: MIF vant kampen 1-0, og fortsetter sin vanvittige rekke på hjemmebane mot Strømmen. Bruntrøyene har ikke tapt hjemme mot romerikingene på hele 53 år.

Olivier Occéan gjorde akkurat det han er hentet til Mjøndalen for, og headet inn 1–0 etter 16 minutter. Også mot Levanger for to runder siden banket spissen ballen i mål.

– I dag fikk vi med oss tre utrolig viktige poeng. Vi var bunnsolide defensivt, men har mer å gå på fremover, sier MIF-trener Vegard Hansen etter den tredje strake seieren etter sommerferien.

LES OGSÅ: Slik spilte MIF mot Strømmen

- Traff veldig godt

Olivier Occéan har nå satt to mål på tre kamper. Mot Strømmen ble storscoreren matchvinner etter en kontant heading.

- Det var en tøff kamp, vi skaper mange sjanser men vi klarte ikke å sette det andre målet. Men vi er fornøyd med tre poeng i dag, forteller Olivier Occéan.

- Vi fulgte kampplanen, og jeg får mange innlegg. På målet traff jeg veldig godt. Jeg er veldig glad for den scoringen, sier Occéan, som føler seg i god form og er spent på høstsesongen.

- Jeg skal trene godt hver dag, ta vare på kroppen, og så håper jeg på flere mål uttover høsten, sier MIF-spissen, som er spent på hvor det vil stoppe.

LES OGSÅ: «Jokke» fant tilbake seiersfølelsen i MIF

- Håper på mange mål

- Jeg prøver å score i hver eneste kamp, så får vi se hvor det ender. Jeg håper på så mange mål som mulig, sier Olivier Occéan.

MIF åpnet kampen litt nølende, og Quint Jansen mistet ballen til Mauritz-Hansen som kom til innlegg fra høyre. Men Solholm Johans

en stanget unna i angrepet som kom etter tre minutter. Romerikslaget åpnet friskt, og la seg på ingen måte bakpå fra kampstart.

Mjøndalen var tamme innledningsvis i heten på Isachsen stadion, og slet med å få i gang spillet sitt.

LES OGSÅ: MIF-juniorene slo til etter taktisk fulltreffer

Stanget ballen inn

Så eksploderte det. Henrik la inn til Olivier Occéan og spissen gjorde ingen feil. Han stanget ballen i mål fra kort hold. Dermed scoret han sitt andre mål på tre kamper. Occéan satte også ballen i mål i debuten mot Levanger etter sommerferien.

Etter scoringen kviknet MIF til, og etter 23 minutter fyrte Occéan av på nytt. Strømmen-keeper Simon Edmund Thomas fikk avverget, men det luktet flere MIF-mål.

29 minutter ut i omgangen klinket Boye til fra kort hold, og keeperen fikk så vidt slått unna i stolpen og så ut til corner. Vetle Dragsnes tok med seg ballen over halve banen før han leverte ut til Boye.

MIF la seg høyt etter pausen, og fortsatte å trykke på for flere mål. Etter 56 minutter fyrte Jonathan Lindseth av kanonen, men skuddet ble stoppet av Thomas i Strømmen målet. Et par minutter senere dundret Joackim Olsen Solberg ballen over rundt ti meter.

God kontroll

Vamouti Diomande tok plassen til Boye etter 57 minutter, og spissen var frisk. Dio kom seg rundt på kanten og skapte sjanser umiddelbart. Men det ble med sjansene.

Strømmen yppet seg litt på tampen av kampen, men MIF hadde god kontroll defensivt. Flere mål ble det ikke i varmen denne søndagen, og hjemmelaget innkasserte en viktig trepoenger.

MIF fortsetter også sin bunnsolide rekke uten tap hjemme mot Strømmen. Mjøndalen har ikke tapt hjemme for romerikingene på 53 år.

Fakta Mjøndalen-Strømmen

Fotball. 1. divisjon menn

Mjøndalen-Strømmen 1-0 (1-0)

Isachsen stadion,  1553 tilskuere

Mål: 1-0 (16) Olivier Occéan

Gult kort: Ett til MIF (Ousseynou Boye).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

Innbyttere MIF: Vamouti Diomande inn for Boye fra 57. Mads Gundersen inn for Gulden fra 87. Jibril Bojang inn for Olsen Solberg fra 88.

Strømmens lag: Simon Edmund Thomas, Victor Eriksson Grodås, Kristian Jahr, Sverre El Bjørkkjær, Pål Steffen Andresen, Anders Bakken Dieserud, Mathias Blårud, Ulrich Østigård Ness, Emil Sildnes, Alexander Ruud Tveter, Sindre Mauritz-Hansen.


MIF (4-3-3):

Sosha Makani

Alexander Betten Hansen

Quint Jansen

Sondre Solholm Johansen

Vetle Dragsnes

Christian Gauseth

Jonathan Lindseth

Henrik Gulden

Joackim Olsen Solberg

Ousseynou Boye

Olivier Occean

Artikkeltags