MIF spilte uavgjort – mistet 2. plassen til Viking

DEBUTERTE: Tonny Brochmann gjorde en bra kamp mot Åsane, men kunne fort fått en enda bedre start på tiden i MIF. Dansken kom nemlig til et par gode sjanser, men det endte med poengdeling på Isachsen Stadion.

DEBUTERTE: Tonny Brochmann gjorde en bra kamp mot Åsane, men kunne fort fått en enda bedre start på tiden i MIF. Dansken kom nemlig til et par gode sjanser, men det endte med poengdeling på Isachsen Stadion. Foto:

Mjøndalen kunne ta sin femte strake seier og dermed beholde 2. plassen på tabellen, men 1. omgangens sjansesløseri, en vakker Åsane-scoring og en klinisk heading fra MIF gjorde at det endte 1–1.

DEL

NEDRE EIKER: Vikings seier gjorde at Mjøndalen ble forbigått på tabellen i helgen, men tirsdag kunne opprykksjagende eikværinger ta tilbake 2. plassen og samtidig ta innpå serieleder Aalesund som spilte uavgjort mot Tromsdalen tidligere i runden.

MIF hadde vunnet fire strake seriekamper, men mot Åsane stoppet altså rekken.

1–1 mot bergenserne gjør at bruntrøyene ligger på 3. plass, ett poeng bak Viking.

Serieleder Aalesund har fire poeng mer enn Mjøndalen, men har også én kamp mindre spilt.

– Dette er ikke noe krise i det hele tatt. Vi vet det blir tett helt inn. Vi er med i toppen og vi har et lag som er bra og som fungerer godt, sier Vegard Hansen.

MIF styrte det meste mot vestlendingene og skapte sju sjanser, men foran mål ville det seg altså kun én gang.

– Jeg synes det var mye bra, men vi er skuffet over resultatet, fortsetter MIFs trener.

LES OGSÅ: Ødela MIFs opprykksdrøm i 2016. Nå skal han hjelpe de brune til opprykk

Fornøyd med 1. omgangen

Han mener spesielt 1. omgangen er noe av det beste gutta hans har prestert denne sesongen.

Spissen Olivier Occean og nysigneringen Tonny Brochmann fant raskt tonen. Begge spilte en bra match. Vegard Hansen var fornøyd med Brochmanns MIF-debut.

– Tonny har mye kvalitet og han åpner opp forsvar som ligger lavt. Det var en god debut av han.

Mjøndalen sto for kampens første sjanse da Christian Gauseth jaktet et innlegg fra Joackim Olsen Solberg i det 12. minutt. Ballen gikk gjennom hele feltet. MIFs kaptein hadde løpt seg fri på bakre stolpe, men rakk akkurat ikke å få en fot på ballen.

Minuttet senere tok Åsane ledelsen.

Bruntrøyene hadde ikke rukket å få orden i egne rekker etter at Sondre Solholm Johansen måtte ned å takle for å hindre overgang imot. Ballen havnet hos bortelaget som raskt spilte seg fri på høyresiden. Først reddet Sosha Makani skuddforsøket til Håkon Lorentzen, men returen – Nikolai Harris sitt kremmerhus fra 15 meter – var det ikke noe å gjøre med for sisteskansen.

– Vi bør vinne kampen med flere mål, men sånn er det noen ganger. Når du kommer bakpå så blir det litt verre, sier trener Hansen.

LES OGSÅ: Fortsatt klubbløs – takket nei til Sarpsborg

Skapte sjanser

Åsane scoret på én av totalt to muligheter. MIF-spillerne beholdt likevel roen etter baklengsmålet og vartet opp med flere fine kombinasjoner og godt spill mot lavtliggende bergensere.

Både nevnte Brochmann, Joackim Olsen Solberg, Quint Jansen og Olivier Occean kom til gode muligheter uten at det ga hjemmepublikumet noe å juble for.

Etter en snau halvtime ville MIF-spillerne ha straffespark etter at Olivier Occean gikk ned i feltet. En Åsane-spiller tok tak i kraftspissen, samtidig så det ut som om Occean falt litt vel lett. Det kan ha vært utslagsgivende for at dommer valgte å ikke blåse.

- Den så jeg ikke, så det kan jeg ikke si noe om. Det var mange som reagerte og sa det kanskje skulle vært straffe. Det er ergelig hvis vi ble snytt, men det er ikke fokuset mitt nå, forteller Vegard Hansen.

Eikværingene var det klart førende laget før pause, men Åsane, og da først og fremst Nikolai Harris på venstresiden, var farlig frempå ved et par anledninger.

Saken fortsetter under bildet.

NESTEN FOR OCCEAN: Olivier Occean ville ha straffe i denne situasjonen i 1. omgang, men dommer Bjørn Hansen lot spillet gå.

NESTEN FOR OCCEAN: Olivier Occean ville ha straffe i denne situasjonen i 1. omgang, men dommer Bjørn Hansen lot spillet gå. Foto:

LES OGSÅ: Fra Stabæk til MIF

Stanget inn utligningen

Vertene tok grep fra start i 2. omgang, og etter en drøy time satt den for MIF.

Sondre Solholm Johansen knuste alle i lufta og stanget inn Joackim Olsen Solbergs presise hjørnespark. Dermed fikk midtstopperen litt revansje etter å ha vært involvert i situasjonen som endte med mål imot.

Åsane-trener Mons Ivar Mjelde mente imidlertid at en offsideplassert Christian Gauseth sto såpass mye i veien for oransjetrøyenes sisteskanse at målte aldri skulle vært godkjent.

– Gauseth står og sperrer keeperen, og han står i offside. Mjøndalen hadde mange sjanser til å score i dag, men den de faktisk scoret på skulle vært annullert, sa Mjelde til Eurosport.

I det 65. minutt var Tonny Brochmann uhyre nær ved å snu kampen for Mjøndalen. Skuddet mot nærmeste stolpe var både lurt og bra. Kun en solid keeperredning hindret dansken fra å forandre debuten fra «bra» til «strålende».

LES OGSÅ: MIF-jubel for opprykksplass

Endte uavgjort

Mens sola var på vei ned i horisonten fortsatte vertene å jage tre poeng.

De malte på, men maktet ikke skape flere store sjanser. Forsøkene ble enten stoppet i Åsanes forsvar eller så hadde pasningene for dårlig adresse.

De gamlet mmye offensivt. Det bidro til at det var Åsane som var nærmest scoring helt på tampen. Keeper Sosha Makani sto imidlertid i veien.

Neste tirsdag venter en meget viktig kamp for Mjøndalen. Da er det nemlig toppoppgjør mot Sogndal i saftbygda.

Kampfakta Mjøndalen-Åsane

Fotball. 1. divisjon menn

Mjøndalen-Åsane 1-1 (0-1)

Isachsen Stadion, 1.636 tilskuere

Mål: 0-1 Nikolai Harris (14), 1-1 Sondre Solholm Johansen (63)

Målsjanser: MIF 7, Åsane 2

Gult kort: Magnus Bruun-Hansen, Nikolai Harris, Jonas Hestetun, Åsane

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn

Innbyttere MIF: Vamouti Diomande fra 54 min. for Mads Gundersen. Jibril Bojang fra 90. min.

Åsanes lag: Borger Thomas, Joakim Hammersland (Ole Martin Kolskogen fra 62 min.), Nikolai Harris, Aleksander Solli, Magnus Bruun-Hansen, Tomas Kristoffersen, Jonas Hestetun, Simen Lassen (Senal Hagos fra 73. min.), Andreas Fantoft (Michael Ogungbaro fra 46. min.), Håkon Lorentzen, Dennis Antwi


MIFs lag:

Sosha Makani

Alexander Betten Hansen

Quint Jansen

Sondre Solholm Johansen

Vetle Dragsnes

Christian Gauseth

Mads Gundersen

Jonathan Lindseth

Joackim Olsen Solberg

Tonny Brochmann

Olivier Occean

Vamouti Diomande

LES OGSÅ: MIF-kapteinen: – Vi har seriens beste stopperpar

Artikkeltags