NEDRE EIKER: Norges Fotballforbund (NFF) har klassifisert onsdagens kamp som en høyrisikokamp. Dette er den tredje kampen hittil i år som NFF har gitt dette stempelet.

Lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker sier at de jobber tett både med fotballklubbene, NFF og politiets etterretningsavdeling, og er derfor godt forberedt fremfor den følelsesladde kampen.

– Vi er i tett dialog både med fotballforbundet, ledelsen i MIF og Brann, politiet i Bergen og etterretning i Drammen for å kartlegge så godt som mulig i forkant, sier Sorte.

Politiet vet at det er miljøer som ønsker noe annet enn å gå på fotballkamp, og kommer derfor til å stille med store styrker onsdag.

– Vi bekymrer oss ikke for det som skjer på banen, men mer det som kan skje utenom med folk som ikke kommer for å se på kampen. Vi jobber sammen med hele politidistriktet for å prøve å forhindre en konfrontasjon mellom grupper, og jeg mener vi så langt har kontroll, sier Sorte som fortsatt er i Bergen etter at hun så gårsdagens kamp.

LES OGSÅ:
Fotfulgte Brann-fans

– Dramatisk kamp

Markedssjef Ole Sivertsen i MIF sier at de er klar over konsekvensene når de nå skal arrangere en høyrisikokamp.

– Dette kommer til å bli en dramatisk kamp, både på og utenfor banen, sier Sivertsen.

MIF opplyser at de har tatt strenge sikkerhetstilsyn og har et godt samarbeid med politiet og NFF`s sikkerhetsgruppe.   

– Vi gjør alt som står i vår makt for å forhindre at det skal skje noe under onsdagens kamp. Det kommer til å kry av politi her, så det skal være helt trygt å ta med ungene sine på kamp.  Risikoen på arenaen vil være godt ivaretatt, det store spørsmålet vil være hva som skjer utenfor, sier Sivertsen.

Erfaringsmessig ser MIF at casuals gjerne møtes i forkant av kampene, og da typisk velger seg et sted som ikke har tilknytning til arenaen.

– I Mjøndalen har vi ingen casuals. Dersom det blir slåsskamper er det større sjans for at Brann-supporterne barker sammen med supportere fra Vålerenga. Men politiet overvåker disse miljøene tett, og vi håper derfor de eventuelt blir stoppet med en gang de går av et tog eller en buss, sier Sivertsen.

LES OGSÅ: - Mitt viktigste mål noensinne

– Mye på spill

Senior sikkerhetsrådgiver Geir Ellefsen i NFF sier at onsdagens kamp i Mjøndalen er klassifisert som høyrisikokamp fordi det er mye som står på spill for begge lag.

– Det er ikke så mange kamper som får denne klassifiseringen. Dette er noe NFF gjør fordi veldig mye står på spill for begge lag. Det er veldig store følelser i sving, derfor har man tatt denne vurderingen, sier Ellefsen.

Ellefsen har vært på møte med sikkerhetsansvarlige i MIF og er rimelig sikker på at de har gjort alt de kan for at sikkerheten er på plass.

– Det er viktig å planlegge skikkelig og være godt forberedt, og det mener jeg MIF har gjort, sier sikkerhetsrådgiveren.
 

LES OGSÅ: Stopperkjempen sydde sju sting

Tredoblet vaktstyrke

Sikkerhetsansvarlig Sven Erik Gevelt i MIF sier at de har tredoblet sin egen vaktstyrke.

– Vi pleier ikke å ha behov for veldig mye vakter i 1. divisjon. Men dette blir en helt annen kamp for oss. Vi mener vi har gjort de forberedelsene vi bør gjøre, sier Gevelt som er veldig spent foran onsdagens kamp.

300 bergensere

Det er drøyt 300 bortesupportere som har sikret seg billetter.
– Vi har fått klare føringer fra NFF om at tallet ikke burde ligge høyere enn det, sier markedssjef Ole Sivertsen.

MIF vil heller ikke tillate at utagerende Brann-fans kommer seg inn på deres del av tribunen.

– Jeg kan betrygge alle Mjøndalen-fans at de skal få stå ved siden av mjøndølinger. Dersom Brann-fans med store flagg nærmer seg tribunen vår, vil de bli geleidet bort, sier Sivertsen.

LES OGSÅ: Bergensavisene slakter Brann mandag

Råsterk bortekamp av Mjøndalen