Gå til sidens hovedinnhold

Sjokktap for NOR 92

Artikkelen er over 6 år gammel

NOR 92 gikk hardt ut i forkant av torsdagens eliteseriekamp mot nyopprykkede Fredrikstad, men tapte til slutt 7-6 i Rolvsøyhallen.

FREDRIKSTAD: Kristoffer Jaksland er lagkaptein i NOR 92, som i år sikter høyere enn noensinne. Etter nederlaget mot Fredrikstad var han unådig i kritikken av seg selv og sine lagkamerater.

– Dette var altfor dårlig. Vi mister fokus, finner aldri flyten og er rett slett ikke gode nok i dag. Istedenfor å fokusere på våre egne arbeidsoppgaver henger vi oss opp i dommeravgjørelser og ting vi ikke kan påvirke. Vi må gå i oss selv og ta mer ansvar, sa en skuffet Jaksland etter kampen.

LES OGSÅ: Bare seier er godt nok for NOR 92

To raske Fredrikstad-mål

I forkant av oppgjøret uttalte hovedtrener Espen Jensen at kun seier var godt nok, og som bestilt tok NOR 92 også føringen fra start.

Et hardtarbeidende hjemmelag forsvarte seg imidlertid godt, og sørget for at Jensens menn fikk problemer med å komme til de helt store målsjansene.

NOR 92 presset og presset, men halvveis i første periode scoret isteden Fredrikstad to raske mål mot spillets gang.

Det var tydelig at NOR-gjengen ble tatt litt på senga av et antatt dårligere lag, og frustrasjonen var stor både på banen og på benken.

LES OGSÅ: Gir overskuddet fra kampbilletter til innsamling

NOR snur

Da det kokte som verst tok Jørgen Becher ansvar for de blåkledde. 20-åringen scoret to raske mål, mens Steffen Løvlund scoret ett, og på kort tid hadde NOR 92 snudd en blytung start til en knepen ledelse.

Det så ut til at angrepsspillet plutselig begynte å sitte for forhåndsfavorittene, og dermed gikk lagene til første pause på stillingen 2-3.

Fredrikstad fortsatte å kjempe med nebb og klør i andre periode, og lagde etter hvert store problemer for Buskeruds eneste eliteserielag i innebandy.

Østfoldingene var kyniske i forsvar og dødelig effektive i angrep, og brukte ikke lang tid på å ta tilbake ledelsen mot et stresset NOR-lag som slet begge veier.

Et heltent Fredrikstad vant til slutt andreperioden med tre mål, og ledet dermed 6-4 til andre pause.

LES OGSÅ: Trakk seg i protest

Dramatisk avslutning

NOR 92 nektet å gi seg uten kamp, og fikk en fantastisk start på tredje periode. Jørgen Becher gikk tidlig i front og reduserte til 6-5, før Steffen Løvlund pyntet ytterligere på sin målstatistikk ved å utligne til 6-6 like etterpå.

Da Fredrikstad gikk opp til 7-6 med åtte minutter igjen å spille, ble det høy temperatur på banen. Etter 57 minutter tok NOR 92 timeout, og selv om instruksene fra trenerteamet så ut til å gjøre susen, ble det ikke flere scoringer.

Noe overraskende vant dermed Fredrikstad med minste mulige margin, og i likhet med kaptein Jaksland var trener Jensen svært skuffet etter kampen.

- Dette var veldig surt. Vi slipper inn altfor mange enkle mål, og surrer egentlig bort hele kampen. Utrolig kjedelig, sier han.

Jørgen Becher scoret tre mål, og ble fortjent kåret til NOR 92s beste spiller.

LES OGSÅ: Glassverket møter Storhamar i kvartfinalen i NM

Kommentarer til denne saken