Gå til sidens hovedinnhold

Ny IBK-seier

Artikkelen er over 9 år gammel

Mens idrettsutøvere flest griner for 4. plasser – vil birkebeinere juble for en slik plassering.

LILLEHAMMER: Lørdag ettermiddag jublet Birkebeineren for 2-1-seier i 2. divisjon over Lillehammer. Seieren gjør at sjansene for å bli nummer fire i avdelingen økte voldsomt.

- Det er viktig for oss å komme topp fire. Det vil gi oss noen fordeler, mener trener Arne Dokken.
Han overlater til sportslig leder Joakim Borgen å forklare:

- Kommer vi topp fire, får vi være med i en vinterturning. Der er det gode pengepremier, sier han.

Turneringen som spilles i storhaller i østlandsområdet kan altså bli meget viktig både sportslig og økonomisk for en klubb som har levert til meget pluss i debutsesongen i 2. divisjon.

Nær nedrykk

Lørdagens motstander Lillehammer er nå fryktelig nær nedrykk etter tapet. Hjemmelaget kunne tatt ledelsen etter bare noen sekunders spill, men det ble ingen drømmestart. Det ble det heller ikke på IBK, der Bajram Ajeti misbrukte to store sjanser. Først satte han ballen utenfor da han dro seg flott gjennom, deretter traff han stolpen.

Dermed var det målløst til pause. Etter hvilen måtte Lillehammer framover på banen, og IBK kunne kontre. Igjen var Ajeti involvert i det meste. Først satte han en retur fra et Awat Peygembernejad-skudd over. Deretter serverte han Tom André Sjølie til 1-0, før han selv satte inn 2-0 alene gjennom.

Lillehammer reduserte på overtid etter en retur fra stolpen, og var ikke så langt unna en utligning sekunder før slutt. Men IBK-keeper Thomas Solvoll reddet.

LES OGSÅ: Vant forrige helg også

LES OGSÅ: Sjanseløse mot serieleder

Nummer fire

IBK ligger som nummer fire – og kan ende på alt fra andre- til sjuendeplass. Men mye skal skje om de ikke sikrer seg en topp fireplassering. Seks poeng skiller ned til Gjøvik på 5. plass med to runder igjen, Valdres og

Fram er åtte bak med tre kamper igjen.

Elverum er sju poeng foran IBK på toppen av tabellen.

Les flere sportsnyheter på dt.no


 

 

Kommentarer til denne saken