Sikter mot Tippeligaen

hjemmenært: Abdurahim Laajab følte seg hjemme på stranda rett ved den lille byen Portman sørøst i Spania. – Det ligner veldig på der jeg kommer fra i Marokko, sier Laajab. <B>FOTO: </B>PER ABRAHAM GRENNÆS

hjemmenært: Abdurahim Laajab følte seg hjemme på stranda rett ved den lille byen Portman sørøst i Spania. – Det ligner veldig på der jeg kommer fra i Marokko, sier Laajab. <B>FOTO: </B>PER ABRAHAM GRENNÆS Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

MIFs Abdurahim Laajab vil bli Tippeliga-spiller.

DEL

Spania: Bruntrøyenes nye spiss fant nemlig alt han trengte for å få fart på karrieren i Mjøndalen. Trenere som har tro på ham og gir ham tillit.

– Det er hva jeg trenger akkurat nå, sier den storvokste angriperen.

Han kunne faktisk ha spilt for spanske Elche nå. I vinter trente han med den gamle storklubben, og ble forelagt et kontraktsforslag.

– Det var en dårlig kontrakt, derfor takket jeg nei.

– Dårligere enn i Mjøndalen?

– Nei, Mjøndalen er noe for seg selv når det gjelder kontrakter, humrer 24-åringen.

Gjennom treningsoppholdet i Elche, som spiller i segunda A, som er nivå to i Spania, holdt hele tiden MIF-trener Vegard Hansen kontakten. Det var også litt avgjørende for valget.

Penger var ikke avgjørende, det var derimot tilliten han ble vist i Mjøndalen etter en tøff periode i Notodden i fjor. Da Jan Halvor Halvorsen fikk sparken havnet Laajab på benken uten tillit fra den nye treneren Arne Sandstø.

Det var tøft for spilleren som har en fortid i Borussia Mönchengladbach.

Håper på ny sjanse

Det er over fire år siden han reiste hjem fra Tyskland, etter å ha fått meglerhjelp for å bli løst fra kontrakten.

– Begge trenerne fikk sparken, og jeg skjønte ikke ett ord av hva treneren som bare snakket tysk sa. Jeg burde jo ha lært meg språket, innrømmer Laajab.

Han var ung og ble hentet av Jørn Andersen som var hjelpetrener. Nordmannen ga 19-åringen trygghet, en trygghet som ble borte da Andersen var ferdig i klubben halvannet år senere.

– Jeg lengtet hjem til venner og familie og ville bare tilbake til Norge. I dag hadde jeg nok bitt i det sure eplet og blitt.

I Borussia spilte han sammen med flere toppspillere, men det er ikke 1. Bundesliga som surrer i tankene til Abdurahim nå. Eller «Ibba» som han er blitt kalt siden han var guttunge.

– Jeg håper at en klubb gir meg sjansen i Tippeligaen. Jeg har spilt sammen med både Moa og Mos (Abdellaoue), Dawda Leigh og Birger Madsen i Skeid. Jeg vet jeg er god nok.

Nå er hele kvartetten i Vålerenga.

Marokkansk

Ibba kom til Norge da han var én måned. Helt fram til han ble fotballproff i Skeid som 16-åring har han vært i foreldrenes hjemland på besøk hvert eneste år. Derfor føler han seg både norsk og marokkansk.

Og skulle han en dag bli landslagsaktuell for begge – ville han fått et problem med å velge. Men først må han lykkes i Mjøndalen.

– Det hadde vært fantastisk å spille Tippeliga med MIF, utbryter Ibba.

Skal det skje må han selv innfri og spille karrierens beste fotball. For bruntrøyene vil basere mye av sitt spill på mørkluggen denne sesongen.

Artikkeltags