VESTFOLD:  – Dette var nedrykkshåndball. Vi taper for det laget som sammen med Follo har vært desidert dårligst hele sesongen, sier DHKs linjespiller etter onsdagens sørgelige forestilling mot allerede nedrykksklare Falk Horten.

Det var ikke tvil om at det var hjemmelaget som ville mest onsdag kveld. Vestfoldingene vant fortent 31-26 i Holtanhallen.

Tapte mot nok et antatt dårligere lag

– Dette handler bare om hodet og innstilling, fortsetter Henrik Jakobsen. Drammenserne klarte med andre ord ikke å følge opp den gode prestasjonen mot Elverum sist helg.

Jakobsen har ingen forklaring på hvorfor det blir slik, men som både han og andre har sagt før: Drammenserne har spilt bra mot de gode lagene, men ikke kommet opp på nivå mot de antatt dårligere motstanderne.

- Må unngå kvalik

Det har vært kjenningsmelodien denne sesongen. DHK ligger fortsatt på 9. plass – en plassering som gir verken sluttspill eller kvalik. Nå må laget virkelig mobilisere inn mot onsdagens siste seriekamp mot Follo.

DHK kan havne på kvalik hvis de taper den matchen. – Vi må holde oss unna kvalik og sette en strek for denne sesongen.

- Det er vondt å spille når det blir slik som i dag, sier Jakobsen.

Det var først og fremst forsvar/keeperspillet som sviktet mot vestfoldingene. Falk fikk gå opp og sette det ene langskuddet etter det andre i 2. omgangen.

Savnet av Rade

DHK savnet nok Radoslav Stojanovikj som storspilte før han ble skadet i kampen mot Elverum på søndag. Unggutten Espen Gommerud Våg fikk mye tid i forsvaret, men hadde ingen enkel oppgave med å stoppe store og sterke Mohamed Elbohy på Falk. Men det er absolutt ikke Gommerud Våg alene som skal lastes for onsdagens tap. Det må hele laget ta på sin kappe før de glemmer hele greia og konsentrerer seg om det som skal skje når Follo kommer på besøk om en ukes tid.

Det kan kampen blir viktigere enn de fleste ville trodd tidligere i sesongen. 

DT-journalistens referat fra kampen

DHK trengte noen minutter på å komme i gang, men tok omsider en tomålsledelse etter noen fine scoringer av Gøran Sørheim. Etter at målvakt Nikolai Solbakken gjorde noen viktige redninger for hjemmelaget fikk drammenserne store problemer–både i angrep og forsvar. DHK misset på flere avslutninger og Falk ledet fortjent med tre mål til pause.

2. omgang ble en merkelig seanse, da egentlig ingen av lagene spilte spesielt bra, men Falk, som allerede har rykket ned fra eliteserien, fikk gå opp og skyte altfor enkelt. Det gjorde at hjemmelagets Simen Heyerdahl banket inn scoring på scoring, mens DHK ble jagende etter hele omgangen. Lite stemte offensivt på slutten. På stillingen 30–24 misset Sørheim på straffekast tre og et halvt minutt før slutt.  Drammenserne tapte til slutt 31–26.