Gå til sidens hovedinnhold

NOR 92 på bunnivå mot Harstad

Artikkelen er over 11 år gammel

Når regnskapet skal gjøres opp for sluttspillagene, er det ingen i NOR 92 som vil tenke på hvor dårlige de var mot Harstad. Bare at de fikk to viktige poeng.

NEDRE EIKER: Kanskje var det ikke så gunstig at Harstad tapte hele 30–2 for Sagene lørdag. For da de kom til møte med NOR 92 i Solberghallen i går ettermiddag, virket det som kom for å gjenreise litt stolthet. Samtidig virket det som NOR 92-spillerne kanskje trodde det bare var å møte opp og hente gratispoeng.

Uansett, gjestene la alle spillerne i forsvar, og tvang NOR til å spille etablert angrep i nesten samfulle 60 minutter. Det var de ikke gode til, selv om det til slutt ble seier 8–6.

– Det er ikke ofte vi må styre kamper slik som det ble i dag, og med for lavt tempo på alt vi gjorde, sto vi og stanget og stanget, forteller Alexander Jaksland.

Dårlig defensivt

For mens NOR 92 hadde ballen, og spilte rundt og rundt, og nesten hadde skuddvegring, kunne Harstad-spillerne samle seg i en tett boks rundt egen keeper.

Det spillet behersket de godt, og på noen ballvendinger benyttet de også sjansen til å teste hjemmelagets defensive kapasitet. Den var ikke imponerende i går.

– På stillingen 4–1 glemte vi å spille forsvarsspill, og mange av deres mål var rett og slett av den billige sorten, mener trener Mikael Sjöqvist.

Da hadde NOR nettopp hatt en god periode da de gikk fra 1–1 til 4–1 på fire minutter. Både ball, hoder og bein gikk fort, og man skjønte hvordan Harstad kunne slippe inn 30 mål dagen før.

Gjestene sjokkerte

Det er også vanskelig å skjønne hvorfor NOR 92 ga fra seg initiativet da de hadde Harstad ned for telling til åtte. Men evnen til å slå knockout var fraværende, og det var i stedet gjestene som sjokkerte ved å gå opp i ledelsen 6–5 etter 3–0 i midtperioden.

– Vi er ikke et lag som kan gå ut og knuse noen av eliteseriemotstanderne. Men vi burde klare å spille oss til flere og bedre sjanser enn det vi gjør. Vi ble for stasjonære, mener trener Sjöqvist.

NOR 92 skal ha ros for at de dvelte så lenge ved alt det som hadde vært dårlig da kampen skulle avgjøres. Unggutten Mads Normann (to mål i går) var våken, og stakk på et langt utkast fra målvakt Christian Kolderup, og ordnet 6-6, og det var bare rett og rimelig at det var rutinerte Alexander Jaksland og Thomas Lindgren som ansvar og ordnet 7–6 og 8–6.

Kan avgjøre selv

– Opp i alt er det kjempepositivt at vi vinner slike kamper. Det gjorde vi ikke så ofte tidligere, sier Alexander Jaksland.

Trener Sjöqvist fant også en positiv inngang på den knappe seieren over bunnlaget.

– Vi ønsker jo å spille god innebandy, og utvikle oss både individuelt og som lag, men noen ganger blir det bare sånn. De to poengene var viktige, og det betyr at en plass i sluttspillet fortsatt er i våre egne hender, sier svensken.

Kommentarer til denne saken