Gå til sidens hovedinnhold

NOR 92 slo Sagene 9-8

Artikkelen er over 11 år gammel

NOR 92 leverte en snuoperasjon av de sjeldne da 1–6 ble til 9–8 mot tabelltreer Sagene i går.

Nedre Eiker: NOR 92-trener Mikael Sjøqvist har aldri tapt for Sagene, men det så lenge ut til å gå filleveien mot gjestene fra Oslo. Midtveis i kampen ledet Sagene 6-1, og NOR 92 var i ferd med å gå fullstendig opp i limingen.

Da tok Sjøqvist betimelig nok en timeout. Han ga spillerne beskjed om å senke skuldrene, spilte den innebandyen de kan best og la det hele bære eller briste. To raske scoringer av hjemmelagets kanskje beste spiller i går, Tobias Johansson, ga NOR nødvendig kontakt før den avsluttende thrillerperioden.

Tut og kjør

Hjemmelaget valset regelrett over stressede Sagene-spillere, og ga seg ikke før de hadde snudd 1–6 til 7–6. Siste målet ble scoret av stortalentet Mads Normann, som fylte 17 år rett før nyttår.

– Da vi lå under 6–1 hadde vi ikke lenger noe å tape, og vi bare kjørte på. Det ble tut og kjør, sier Sjøqvist.

På stillingen 7–6 kom Sagene til seg selv igjen, og rutinerte Runar Snellingen utlignet med drøye sju minutter igjen på matchuret. Jespen Gøransson sendte NOR tilbake i front, men Sagene kloret seg fast ved Martin Erhamre.

Med 50 sekunder igjen av kampen følte Thomas Lindgren at nok var nok. Den rutinerte svensken sto mest på sidelinjen i går, men han gjorde virkelig nytten sin da det gjaldt som mest. Lindgren prikket inn 9–8 bak Sagene -keeper Øyvind Espelund, og det klarte aldri tabelltreeren å svare på.

Mental styrke

– Jeg syns vi viste stor mental styrke ved å komme tilbake på denne måten. I starten var vi litt nervøse, og det så ut som vi kanskje ville for mye, sier Sjøqvist.

Han var særdeles glad for at unge spillere som nevnte Nordmann og Mathias Knutsen (18) tok ansvar da det kokte som mest. Knutsen hamret inn en av sesongens flotteste scoringer i Solberghallen da han kvitterte til 6–6.

– Veldig moro av spillere som Mads Nordmann og Mathias Knutsen viser seg fram. Det viser at vi har god bredde i stallen, sier Sjøqvist.

NOR 92 vunnet begge kampene mot medaljekandidat Sagene denne sesongen, og det viser at eikværingene har noe å gjøre i sluttspillet. For å komme dit bør de helst slå Harstad i lørdagens bortekamp. Nordlendingene har kun plukket fire poeng denne sesongen, og ligger nest sist i eliteserien.

Gårsdagens seier bør i hvert fall gi NOR 92 nødvendig selvtillit inn mot den kampen.

Kommentarer til denne saken