Finalen glapp for Bergerud og Norge etter intenst drama: – Et stolpeskudd unna

BARE NESTEN: Torbjørn S. Bergerud i semifinalen mellom Norge og Kroatia under Håndball-EM 2020 i Tele2 Arena i Stockholm.

BARE NESTEN: Torbjørn S. Bergerud i semifinalen mellom Norge og Kroatia under Håndball-EM 2020 i Tele2 Arena i Stockholm. Foto:

Av

Målvakt Torbjørn Sittrup Bergerud, Sander Sagosen og de norske håndballgutta tapte EM-krigen mot Kroatia 29–28. Gullhåpet forsvant i et drama med fire ekstraomganger.

DEL

STOCKHOLM: Zeljko Musa, forsvarskjempen, avgjorde med sitt mål i siste sekund. De norske spillerne trodde ikke det de så. Da hadde Gøran Johannessen nettopp satt ballen i stolpen.

Ole Erevik i TV 3s studio mente Johannessen aldri burde sendt av gårde det skuddet. Landslagstrener Christian Berge var ikke enig.

– Jeg opplever at vi er et stolpeskudd unna å stå i finalen. Han skal ta det skuddet for vi slet med å komme til fornuftige sjanser. Jeg synes veldig synd på guttene som har slåss gjennom kampen, sa Berge til TV 3.

– Det er stang ut på slutten, men jeg står for at det er riktig å skyte der, sa Johannessen.

80 minutter

Kroatia somlet bort sjansen like før slutt i ordinær tid og sendte av gårde et skudd i ren desperasjon på stillingen 23-23. Dermed ble det ekstra spilletid.

Der utlignet kroatene til 26-26 i siste sekund av andre ekstraomgang. Dermed måtte lagene ut i to nye og totalt 80 minutter. Semifinalen går inn i historien som en skikkelig klassiker.

Kroatene hadde kjempestøtte fra tribunene, og det norske laget ble møtt med hyppige pipekonserter. Norges motstander ledet så godt som hele 1.-omgangen. Med sitt strålende forsvarsspill gjorde kroatene det til en ubehagelig fredagskveld for Norge.

Sander Sagosen misbrukte et straffekast på 22-21 til Norge. Da var det vel fem minutter igjen å spille. Også Magnus Jøndal bommet på et viktig straffekast i sluttminuttene.

– Jeg er ganske tom akkurat nå. Jeg spiller ikke perfekt, vi spiller ikke perfekt, men vi kriger sammen som et lag i 80 minutter. Jeg er stolt av denne gjengen, sa Sagosen til norsk presse etter kampen.

Norges store stjerne spilte igjen meget bra, men det holdt ikke helt hjem for Sagosen.

Nesten igjen

Norge kom til kampen med sju strake seirer hittil i EM, men laget hadde heller ikke støtt på motstand lik den Kroatia kom med.

– Gratulerer til Kroatia. De gjør det vanskelig for oss hele kampen og får kampen litt inn i sitt spor. Vi gjør litt mange tekniske feil på slutten. Det er et par ganger vi har sjanse til å gå opp i ledelsen, men så roter vi bort ballen litt for tidlig, sa Kristian Bjørnsen til NTB.

– Drømmen var å vinne dette mesterskapet, og den gikk i knus. Jeg synes vi fortjener bedre. Vi er ekstremt nære. Det er synd, fortsatte han.

OL-kvalifisering

Tapet gjør at det blir norsk bronsekamp lørdag. Dermed spiller Norge for tredjeplassen for andre gang under Christian Berges ledelse. Det ble 4.-plass i EM for fire år siden etter nederlag mot nettopp Kroatia.

I de to siste VM-sluttspillene tapte Norge finalene mot Frankrike og Danmark.

Nederlaget mot Kroatia betyr også at det blir norsk OL-kvalifisering i Trondheim i april. Det er Norge seedet og møter et godt europeisk lag og to meget overkommelige motstandere.

Det må en total kollaps til for at Sagosen og hans lagkamerater ikke sikrer OL-plassen der. To av fire lag får Tokyo-billett.

Artikkeltags