- Norges beste bokser

<b>PROFF SATSING.</b> Eirik Sjursen i aksjon sammen med Ulf Johansen, mannen som trente Ole "Lukkøye" Klemetsen. FOTO: MATHIAS G. REIERTH

<b>PROFF SATSING.</b> Eirik Sjursen i aksjon sammen med Ulf Johansen, mannen som trente Ole "Lukkøye" Klemetsen. FOTO: MATHIAS G. REIERTH

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Profftrener Ulf Johansen, som trene Ole "Lukkøye" Klemetsen er full av lovord om boksetalentet Eirik Sjursen (18) fra Drammen.

DEL

I den siste tiden har Eirik Sjursen trent med Ulf Johansen, mannen som trente Ole "Lukkøye" Klemetsen mens han var på topp. Nå bruker Johansen litt av tiden sin på å videreutvikle talentet fra Drammen.
Johansen bor for tiden i Spania, her trener han den spanske mesteren i weltervekt, Emiliano Casal. Johansen var Klemetsens hovedtrener mens han var proff. Han har også vært med på å trene Steffen Tangstad, som ble europamester i tungvekt to ganger. Johansen er nå på ferie i hjembyen Tønsberg og har brukt deler av sin tid i Norge på å trene Eirik Sjursen.

BEST I LETTVEKT. Sjursen holder for tiden tittelen som junior norgesmester i lettvekt, noe han har gjort i fire år. I år skulle han også delta i senior-NM, men han klarte dessverre ikke vekten. Det irriterer Johansen. Han mener Sjursen lett ville ha klart vekten dersom han bare hadde hatt et godt nok apparat rundt seg.
Johansen mener ingen lettvektere i Norge kan slå Sjursen i den formen han nå er i.
- Eirik er Norges beste bokser i lettvekt, fastslår Johansen.
- Men om et år er nok Eirik sterk nok til å gå opp en klasse, fortsetter treneren.

SLEGGETRENING. Nå har de satt i gang med "sleggetrening", det vil si å slå på bildekk med tung slegge. På denne måten får Eirik trent opp styrke i hele kroppen. Johansen mener det er helt opplagt at det ivrige boksetalentet vil gjøre rent bord i både junior og senior NM.
- Det er få talenter i Norge som Eirik, mener Johansen.
Som gjør et unntak når han nå trener Sjursen.
- Jeg pleier ikke å trene amatører, det er kjedelig. Men med Eirik er det moro, hvis han hører på meg da, ler den erfarne treneren.

PSYKE, FYSIKK OG RETTE VALG. Dette er de tre mest avgjørende egenskapene for om en bokser skal hevde seg, ifølge Ulf Johansen. Man må ha fysikken til å tåle den harde treningen, samtidig som man må ha psyke til å holde disiplinen og motet oppe. Viktigst av alt er å ta de rette valgene.
- Man kan være så god man bare vil, men man må ta de rette valgene for å komme seg noen vei, forteller Johansen.
Han anbefaler Sjursen å skifte klubb til Tønsberg. Det var i denne klubben Ole Klemetsen og Steffen Tangstad ble gode. - Her har vi har noen av Norges beste trenere, hevder Johansen.
Da Eirik var i Spania i 2007, slo han ut den spanske mesteren som vanligvis stiller i to vektklasser over ham selv. Spanjolene ga 18-åringen tilnavnet "El Asesino" som betyr morderen på norsk. Nå vil han vise resten av Norge hvorfor han fikk tilnavnet.
- Hvis de er så dumme at de møter meg, så er det på eget ansvar, sier den selvsikre drammenseren. Nå satser han fram mot OL i 2112.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags