(Bygdeposten)

To idrettsanlegg i Norge er helt unike. Det er Vikersundbakken – som landets eneste skiflygingsbakke – og bob- og akebanen på Lillehammer. Felles for dem begge er store kostnader knyttet til drift, og vedlikehold, men få årlige arrangementer som genererer inntekter.

Endelig løsning

I flere år har det vært jobbet for at mammutbakken i Heggenåsen skal få finansiering til drift over statsbudsjettet, eller gjennom tippemidlene. I valgkampen svarte samtlige partier «Ja» på Bygdepostens spørsmål om de ønsket dette. Det inkluderte også Høyre, som først sa «Nei».

Og nå viser ett av partiene alvor. I sitt alternative statsbudsjett legger Ap inn fem millioner til Vikersundbakken og seks til bob- og akebanen på Lillehammer.

– Det har vært klare signaler fra idretten, og fra lokale folk som drifter anleggene at dette er både ønskelig og nødvendig. Derfor er det en sann glede å foreslå dette, sier Masud Gharahkhani til Bygdeposten.

(Saken fortsetter under bildet)

 

En stor «takk»

Han er idrettspolitisk talsmann for Ap, fersk på Stortinget, og selv lokal.

– Jeg gikk videregående skole på Rosthaug, og husker godt hvilken folkefest de ulike arrangementene i Vikersund var. Dessuten er det flere tusen frivillige som hvert år bidrar, og det genereres millioner av TV-seere over hele verden, poengterer Gharahkhani overfor Bygdeposten.

Hans mål er at alle disse nå skal føle de får noe tilbake.

– Ved at Arbeiderpartiet går inn for å finansiere drift av anlegget, gjennom spillemidlene, håper jeg de to aktuelle anleggene ser på det som en stor «takk» fra staten.

LES OGSÅ: Vikersund leverte sin VM-søknad til FIS

Har beredt grunnen

Morten Wold, som selv er moing og tidligere medlem av organisasjonskomiteen i Vikersundbakken, er glad Arbeiderpartiet kommer etter.

– Dette er en sak jeg har jobbet med, nær sagt hver dag, siden jeg kom inn på Stortinget for fire år siden. Det har tatt tid, men jeg har beredt grunnen, slik at det nå er mulig å få til, sier Wold til Bygdeposten.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Men det finnes ikke penger i regjeringens budsjettforslag for 2018?

– Det stemmer, men det handler om når jeg og andre i posisjonen som har jobbet med dette virkelig følte at vi fikk gjennomslag. Da var det ikke tid til å få det med i budsjettforslaget, men også Venstre har jo jobbet for og vi har stor tro på at når også Ap foreslår det samme skal vi få det med i det endelige budsjettet som legges fram for Stortinget, sier Wold til Bygdeposten.

Skaper sikkerhet

Til VG er det en jublende glad Bjørn Espen Hovde, som forklarer hva årlige overføringer fra staten vil bety for Vikersundbakken.

– At vi kan lage en realistisk vedlikeholdsplan for anlegget. Det vil ikke lenger være slik at vi får noen penger ett år, og kan gjøre noe – før det må avbrytes. Langsiktighet er viktig, sier han til avisen.