Konnerud IL ski har de siste to årene jobbet for å få på plass et snøproduksjonsanlegg for kunstsnø, men har manglet penger. Torsdag ettermiddag mottok klubben en halv million kroner av markedsdirektør Per Øyvind Mørk i Sparebanken Øst, og dermed blir det rekordtidlig kunstsnøproduksjon til høsten.

– Helt avgjørende for å komme i mål nå. Vi hadde nok klart å skaffe anlegget på sikt, men da måtte vi ha lånt mer penger, og kanskje uforsvarlig mye, sier Magne Killingstad, leder i skigruppen.

LES OGSÅ: Turvoll Fossli raskest igjen

Stor sjekk – stort beløp

Han mottok en stor sjekk med et stort beløp ved målområdet på rulleskitraseen, og klubbens to fem kilometer lange FIS-godkjente løyper, ved Konnerudhallen torsdag.

Rett før klubbens mange aktive utøvere la ut på real rulleskiøkt.

– Jeg gleder meg til å gå på ski her oppe på Konnerud til høsten. Det hadde vært stort, sier Christoffer Ruth, som har vært med i KIL det siste året.

Tiril Liverud Knudsen, som har vært med i klubben siden hun var åtte år, håper også på rekordtidlig sesongstart denne vinteren.

I fjor måtte klubben avlyse Konnerudrennet, som er en viktig inntektskilde, og var ikke på ski på hjemmebane før rundt 15. januar på grunn av den dårlige vinteren. Med det nye snøproduksjonsanlegget på plass vil det nå være mulig å produsere snø ved minus to grader.

LES OGSÅ: Et eldorado for idretten

Kort løype i starten

– Vi trenger minus to i en uke for å snølegge fem kilometer i oktober, men begynner så fort det er mulig og kan gjerne starte med å lage en sløyfe som er vesentlig kortere. Det viktige er at vi kommer tidlig i gang, sier Killingstad.

Per Øyvind Mørk ser nytten av tidlig kunstsnøproduksjon på Konnerud også i et folkehelseperspektiv. Løypene sør og nord for Konnerudhallen blir ikke bare brukt av KILs aktive utøvere, men også av helt vanlige turgåere. – Hvis du kommer opp her en vanlig lørdag eller søndag vil du se at det tusser av folk, sier Killingstad.

SISTE PÅ DT.NO