DRAMMEN: Drammen er, som eneste Buskerud-kommune, definert som et pressområde av Kulturdepartementet. Det betyr at det legges 15 prosent ekstra på toppen av det ordinære tilskuddet for alle søkere i kommunen. 

Ett eksempel på hva dette kan bety, er det nyoppsatte klubbhuset til Skoger IL, et prosjekt som nå får 400.000 kroner ekstra. 

- Dette er selvsagt veldig gledelig. Det er kommunen som i stor grad bygger nye anlegg, så nå håper vi at det skal gå enda fortere å bygge i fremtiden, sier daglig leder i Drammen Idrettsråd, Oddvar Moen, til dt.no. 

LES OGSÅ: Gir foreldrefradag for idrettsfritidsordning

Millionøkning

De fikk gladmeldingen i går, samtidig som regjeringen snudde og innvilget foreldrefradrag for idrettsfritidsordninger. Det har derfor vært en god uke for idretten i Drammen. 

Drammen har vært litt ut og inn av lista over pressområder. Tidligere har også Nedre Eiker og Lier stått på den, men de er ute nå. Tidligere har Kulturdepartementet hatt en pott med et bestemt beløp som ble fordelt på anlegg og byer. Nå er altså systemet slik at alle anlegg i Drammen får 15 prosent ekstra, uansett - ferdig snakka. 

- Vi tror denne nye ordningen vil fungere bedre, sier Moen. 

I tillegg har grunnutbetalingen økt for enkelte anleggstyper. For eksempel har støtten friidrettshaller økt fra 10 til 12 millioner kroner, og dermed totalt 13,8 millioner kroner med ekstrautbetalingen i Drammen. Dette kan bli aktuelt i tilfellet med friidrettshallen på Berskaug.

LES OGSÅ: 47 millioner til idrettsanlegg i Buskerud

Snart frist

Blant de andre satsene som er oppjustert, har støtten til snøproduksjonsanlegg økt fra 0,7 millioner til 1 million kroner. 

Også bandybaner, bandy- og hurtigløpsbaner, curlinghaller, ishaller og svømmebasseng får nå flere kroner i spillemidler. 

- Totalrammene er for idretten i Drammen blir forhåpentligvis bedre nå. Det er gledelig, sier Moen. 

Årets frist for innmelding i søknadsprosessen om spillemidler i Drammen går ut 18. oktober, mens endelig søknadsfrist er 15. desember. 

LES OGSÅ: Isbane til 26,5 millioner