Eliteserien som forsvant

Spiller 1. divisjon: Truls Christensen og Modum BTK må klare seg med 1. divisjonsspill denne sesongen. Eliteserien er avlyst. FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

Spiller 1. divisjon: Truls Christensen og Modum BTK må klare seg med 1. divisjonsspill denne sesongen. Eliteserien er avlyst. FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Eliteseriesesongen i bordtennis 2013/2014 er avlyst. Modums Rune W. Johansen mener dette er en fallitterklæring for deres sport.

DEL

I høst skulle eliteserien i bordtennis som vanlig ha startet, men det blir ikke noe av. Eliteserien er avlyst.

Det har styret i Norges Bordtennisforbund bestemt, etter at B-72, Fokus og Volda valgte å trekke laget fra serien. De lokale eliteserielagene Modum og Eiker, pluss Laksevåg, var de eneste som ville fortsette.

- Spiller fallitt

– Bordtennisen i Norge spiller fallitt ved å ta slike avgjørelser. Hva vil vi egentlig? Nå gjemmer vi oss selv helt bort, sier Rune W. Johansen i Modum BTK.

Han var i en årrekke involvert i Modums eliteserielag, som spiller og leder/trener, og er nå ansvarlig for toppturneringen Modum Open.

- Hvor stor makt?

Det har pågått en debatt i bordtennis-Norge angående eliteserien, og om det ble for stor avstand i satsing/kvalitet på de beste og nest beste lagene. Enden på visa var at det ikke var nok interesse blant klubbene for å ha en eliteserie. Noe som også kom fram i en avstemning i Serieforeningen.

– Hvor stor makt skal en serieforening egentlig ha? Forbundet burde sagt at sånn og sånn vil vi ha det. Bordtennis bør ha en eliteserie i Norge, tordner Johansen.

- Vi jobber hardt

Bengt Paulsen, idrettslig leder i forbundet, synes det er leit det som ha skjedd, og skulle gjerne ha sett at eliteserien fortsatt besto.

– Allerede jobber vi hardt med å få eliteserien i gang igjen neste høst. Det er viktig at det ikke går for lang tid, og at de beste i landet får et godt tilbud, uttaler Paulsen.

Modum Open

Den øverste divisjonen 2013/2014 blir da 1. divisjon, og elleve lag er påmeldt. Fokus og Laksevåg stiller begge med både 1. og 2. lag i 1. divisjon. Modum og Eiker er selvsagt også med her, og i kveld er det serieåpning med lokaloppgjør mellom Eiker og Modum i Hokksundhallen.

Den store beholdningen når det gjelder toppbordtennis denne sesongen blir Modum Open 13.–14. september. Johansen melder om tidenes beste startfelt.

Artikkeltags