Sentral MIF-spiller signerte for Sarpsborg 08

KLAR:  Jonathan Lindseth har signert en toårskontrakt med Sarpsborg 08.

KLAR: Jonathan Lindseth har signert en toårskontrakt med Sarpsborg 08. Foto:

Av

Midtbanespilleren Jonathan Lindseth (22) fra Mjøndalen blir Sarpsborg 08-spiller fra 1. januar 2019.

DEL

22-åringen har signert en toårskontrakt med S08 som gjelder for sesongene 2019 og 2020.

Jonathan Lindseth skal fullføre sesongen med Mjøndalen i 1. divisjon før han flytter til Olavs by. Partene har vært i dialog en stund, og nå er overgangspapirene signert.

Mjøndalen, som kjemper om opprykk til Eliteserien, må dermed håpe på at deres viktige spiller klarer å konsentrere seg om MIF ut sesongen.

– Han er en super gutt som kommer til å gjøre sitt aller beste ut sesongen. Derfor er jeg ikke bekymret i det hele tatt, men på generell basis synes jeg ikke det er en kjempegod løsning, sier MIFs sportssjef Kenneth Karlsen til Drammens Tidende.

MIF ønsket å forlenge

LES OGSÅ: Occéan matchvinner mot Strømmen

Bruntrøyene har jobbet lenge med å få den sentrale midtbanespilleren til å forlenge med Mjøndalen. Ifølge Karlsen har Lindseth i lang tid vært tydelig på at han har ønsket å spille i Eliteserien fra 2019. Nå er jo eikværingene i en situasjon som kan ende med opprykk. Samtidig måtte 22-åringen ta stilling til tilbudet fra Sarpsborg 08. Et tilbud han valgte å si ja til.

– I Jonathan Lindseth får vi en midtbanespiller etter S08-boka. Han er en løps- og holdningssterk med gode ferdigheter. Det er en spiller vi har sett i aksjon mange ganger. En spennende tilvekst, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Lindseth er på utgående kontrakt i MIF. Hvis det ikke skjer noe som gjør at S08 vil være interessert i å kjøpe han fri allerede i høst, vil Mjøndalen sitte igjen med utdanningskompensasjon for 22-åringen.

Løpssterk og intensiv

Lindseth har spilt for Mjøndalen siden 2016-sesongen. Før det spilte han to år i Odd, der han står bokført med fire cupkamper. Han spilte ikke i eliteserien for Odd. Før det har han spilt både i Pors og Urædd.

LES OGSÅ: MIF-spiller leies ut

Slik beskriver Lindseth seg selv som spiller:

– Jeg er løpssterk, jeg er intensiv, så er jeg glad i å bruke ballen. Jeg har ventet på dette et par uker nå, så det er godt å ha det i boks, sier 22-åringen til Sarpsborg 08s hjemmeside.

Spillestilen passer

22-åringen mener Sarpsborg 08 har en spillestil som passer ham godt.

– De er intensive, glad i høyt press og glad i fysiske spillere, samtidig som de har vist seg bra med ball og kan spille lag rundt. Det har vært et par klubber til på banen, men jeg har vært tydelig på at det er Sarpsborg jeg har hatt mest lyst til, sier han.

Han skal gjøre alt for å utvikle seg ytterligere som spiller.

– Jeg kommer til å legge ned 100 prosent innsats. Jeg skal være her for å utvikle meg og bli bedre. Det virker det å være veldig god kultur for, sier han.

Artikkeltags