Golberg skuffet etter fjerdeplassen: – Ble mye følelser

Pyeongchang , Sør-Korea 20180213.
Pål Golberg på sprinten i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Pyeongchang , Sør-Korea 20180213. Pål Golberg på sprinten i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Pål Golberg ble fjerdemann i sprintfinalen i OL. Etterpå var han preget av at det bare ble nesten i Pyeongchang-løypene.

DEL

– Jeg trener jo noen timer, jeg også. Jeg har høye ambisjoner. I dag holdt det dessverre ikke til mer enn en fjerdeplass. Men det var et godt forsøk, sa Golberg til NTB.

Han var tydelig emosjonell etter rennet.

– Jeg kjente på at jeg ikke var så altfor langt unna (medalje). Det ble mye følelser. Målet var medalje i OL, og det er bare OL hvert fjerde år. Da flyr det en del tanker gjennom hodet, sa 27-åringen.

Golberg er klar på at han ikke taklet første del av sprintløypa bra nok, verken i kvartfinalen, semifinalen eller finalen.

– Man må mestre alle deler av løypa, poengterte han.

Nå ser Golberg framover.

– Akkurat nå må jeg ha en liten pustepause. Men det er mange fine skirenn igjen denne sesongen, sa han.

27-åringen kom med rosende ord til gullvinner Johannes Høsflot Klæbo.

– Kjempemoro. Det var ikke overraskende at han vant. Det er kult å se at han som har vært best hele sesongen også klarer å innfri, spesielt når alle forventer det, sa Golberg.

Golberg bekreftet for øvrig at han ikke går lagsprinten i OL. Der får Klæbo etter alle solemerker med seg Emil Iversen, som røk ut i semifinalen tirsdag.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags