Ungdommene tok selv ansvar

LÆRERIKT. Denne gjengen med orienteringsjuniorer sørget for at avslutningen på PWT-cupen ble gjennomført smertefritt.

LÆRERIKT. Denne gjengen med orienteringsjuniorer sørget for at avslutningen på PWT-cupen ble gjennomført smertefritt. Foto:

Av

Avslutningsløpet i PWT-cupen i orientering ble arrangert av juniorløperne i kretsen.

DEL

Innsendt stoff

Lørdag 8. september ble avslutningsløpet i PWT-cupen for ungdommer (13-16 år) arrangert på Konnerud. Det var juniorene i Buskerud-orienteringskrets som sto for hele arrangementet.

Over 30 engasjerte juniorer har hjulpet til for å få løpet til å bli en suksess. Det er både store og små oppgaver som må gjøres, og alle er like viktig for å få arrangementet til å gå rundt. Løpsleder Amanda Skyttersæter Saugerud (17) har stått på dag og natt for å få til dette.

Hva gjør at så mange ungdommer stiller opp på en slik dugnad?

Selv om juniorene står med alt ansvar har vi hatt som fokus at vi skal ha det gøy, og lære mye. Vi gjorde det til en samling hvor vi møttes dagen før å rigge opp arena, og la vekt på at det skulle bli et sosialt arrangement.

Hvordan har dere fordelt oppgavene?

Vi har fordelt slik at de ulike klubbene i kretsen har hatt ulike arbeidsområder, og noen fra hver klubb har hatt lederansvar for at resten stiller opp.

Hvilke erfaringer har du fått som løpsleder?

Jeg har lært at det er veldig mange småting som jeg normalt ikke tenker over, men som er viktig for at løpet skal gå rundt. Det er veldig mye som må ordnes og holdes styr på, og det å holde styr på så mange arrangører har vært en lærdom jeg er glad jeg har med meg videre.

Over 75 løpere har deltatt på arrangementet, og løperne virker fornøyde. Vinneren av D15-16, Mille Vasshaug Jægtvik, har ikke noe å klage på:

Hva synes du om løpet?

Under mitt løp så bomma jeg litt i starten, men så fikk jeg hentet meg inn igjen og da gikk det bedre. Selve arrangementet synes jeg er bra lagt opp, og det er bra det er kake her, for det var det ikke på et av de forrige PWT-cup-løpene.

Artikkeltags