Pakker sammen

<b>LANDET. </b>Lars Gunnestad har fått begge hjulene ned på bakken, og har nå valgt å pakke bort speedwaysyklene etter over 20 sesonger i inn- og utland.  FOTO: DIGITALSPORT

<b>LANDET. </b>Lars Gunnestad har fått begge hjulene ned på bakken, og har nå valgt å pakke bort speedwaysyklene etter over 20 sesonger i inn- og utland. FOTO: DIGITALSPORT

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Lars Gunnestad (35) pakker bort speedwaysyklene etter å ha kjørt rundt og rundt på grusbaner i over 20 sesonger.

DEL

Liungen Gunnestad var innstilt på å kjøre også denne sesongen for svenske Valsarna, og står oppført over kjørere på klubbens hjemmesider, men en krangel om manglende utbetalinger fra forrige sesong, gjorde at Gunnestad valgte å takke nei til ny kontrakt.
Og dermed er det slutt for speedwayveteranen. Nå blir han sjåfør og mekaniker for de motocrosskjørende sønnene Thomas (11) og Lars Daniel (14).
-Nå er det ferdigkjørt. Jeg har trappet ned flere ganger tidligere, for så å komme tilbake for fullt, men denne gangen legger jeg opp. Kanskje kommer jeg til å kjøre litt lokalt her hjemme om et år eller to, men det er helt slutt på internasjonal kjøring, bekrefter Gunnestad.

20 SESONGER. Han har lagt bak seg over 20 sesonger på sykkelsetet, hvorav 17 av dem for den svenske toppklubben Indianerna. Der ble han svensk mester både i 1990 og 1991, det ble sølv i 1992 og 1995, mens liungen satt igjen med bronsemedaljer i 1996 og i 1998. Gunnestad er fortsatt nest best på innkjørte poeng gjennom tidene i klubben. Nærmere 2000 poeng kjørte han inn før han etter 2004-sesongen trappet ned hos Indianernas farmerklubb Valsarna.
-Denne sesongen sa jeg ja til å være reserve på utlendingskvoten til Valsarna, men vi ble aldri enige om hva vi hadde vært enige om når det gjaldt økonomi for fjorårssesongen, så da var det like greit å takke for seg, forteller Gunnestad.
Han ble hedret med testimonial-kjøring etter ti sesonger i sin engelske klubb Pool Pirates i august 2001, og takket for seg på alvor i England da sesongen var slutt i oktober.
Før han gjorde comeback i Pirates i september 2002, og plasserte seg på 4. plass på listen over klubbens beste poengplukkere gjennom tidene.
Gunnestad har også kjørt for flere klubber i den polske ligaen, og i mange år var det slik at han kjørte i England på søndagene, tirsdager i Sverige og i Polen på onsdager.

SNEKKER. Han vant sin første av ti NM-titler i 1988, og sitter igjen med to kongepokaler.
-Jeg feilet ofte i de mesterskapene kongepokalen var satt opp, og det tok lang tid før jeg vant den første i 1999, sier Gunnestad.
Han har kjøpt halve snekkerfirmaet han jobbet i ved siden av speedwaykjøringen, og tror ikke han får fritidsproblemer.
I alle år var det hans far Einar som kjørt ham rundt til ligakjøring, og syklene klare.
Nå er det Lars som har jobben med å være sjåfør og mekaniker for sønnene Thomas og Lars Daniel. I går fylte de bilen med motocrossykler, og satte kursen for treningsleir i Bergen fredag.
-Jeg skal nok få tiden til å gå, mener speedwaypensjonisten.
For å få enda mer tid til disposisjon, takket Gunnestad nei til tilbudet om å kjøre avskjedsløpet til den seksdobbelte verdensmesteren Tony Rickardsson i gamleklubben Pool Pirates 23. juli. Svensken legger opp, og i Pirates samler de alle de gamle kjørerne for å hedre Rickardsson.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags