2. plass i NM-rally i splitter ny bil

PÅ PALLEN: Anders Grøndal suste inn til 2. plass i helgas NM-rally.

PÅ PALLEN: Anders Grøndal suste inn til 2. plass i helgas NM-rally. Foto:

Av

Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud stilte i en splitter ny Ford Fiesta R5 MK2 Valvoline i NM-runden Rally Grimstad.

DEL

GRIMSTAD: Bilen ankom Norge bare et par tre dager før løpet, så teamet til Anders Grøndal fra Drammen rakk så vidt en liten test i forkant av Rally Grimstad, som arrangerte den første NM-runden på asfalt siden 2009. Så det var mye ukjent og teamet var lenge i tvil om de skulle bruke den gamle bilen som de kjenner og har perfekt oppsett eller det nye og ukjente. Men det er først i et rally man virkelig får svar på om alt fungerer. Valget ble derfor den nye bilen.

Storfavoritt var VM-fører Ole Christian Veiby i VW Polo. Han er profesjonell, og har mye erfaring med å kjøre på asfalt  – noe få av de har. Han startet med raskeste tid på først prøve og han holdt ledelsen gjennom hele løpet.

Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud kom også godt i gang med sin nye bil, og gutta lå på en sikker 2. plass på samtlige fartsprøver av NM-kjørerne.

Gledelig var det at de også totalvant en fartsetappe noe som viser at det er potensial i den nye bilen. Men det er fremdeles mye å jobbe med. Anders slet med understyring i krappe svinger og det var bremseproblemer og følgelig noe tidstap.

Før løpet lå Grøndal på 2. plass i NM, og med ny 2. plass trygget de denne plasseringen i mesterskapet. Det er fremdeles teoretisk mulig å kapre gullet men da må gutta vinne siste NM-runde, og Veiby bryte eller få store problemer. Med plasseringen i Grimstad er det sikret en NM-medalje, men hvilken valør vet vi først etter Rally Hedemarken som går lørdag 21. september.

PS! Frank Tore Larsen fra Steinberg tok 3.-plassen i Rally Grimstad.

Artikkeltags