Grøndal med nok et NM-gull

Anders Grøndal og kartleser Miriam Walfridsson kunne smile bredt etter rally-triumfen lørdag.

Anders Grøndal og kartleser Miriam Walfridsson kunne smile bredt etter rally-triumfen lørdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anders Grøndal fra Drammen tok sitt 12. NM-gull i rally lørdag.

DEL

DRAMMEN: Han endte til slutt på en 2. plass i Rally Hedemarken, bak Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum og Sigdal.

Det var imidlertid alt 32-åringen trengte for å sikre sin 12. NM-tittel.

Oscar Solberg sikret sølvet mens Kenneth Johnsrud tok bronse. Solberg ble nummer fire totalt i Hedmarksrallyet.

Larsen og Eriksen var over minuttet foran Grøndal/Walfridsson i mål etter at den siste fartsetappen var ferdig lørdag kveld, men de var sjanseløse i NM-sammendraget etter en trøblete forsesong. De kom rett fra Frank EM-runden i Latvia der de hadde  vist høyt tempo og der de kun var en feil unna topplassering i Rally Liepaja. Avkjøring og skader på bilen, gjorde at de måtte jobbe hardt for å få bilen klar igjen til  helgens NM-runde.

Kunne vært sikret før

NM-gullet til Grøndal kunne imidlertid vært sikret allerede i forrige runde. Med stor ledelse trengte Grøndal og kartleser Miriam Walfridsson kun å kjøre trygt gjennom det  løpet.

I stedet måtte de bryte da de traff et tre, og det skapte ørlite spenning i NM-sammendraget. Men  det rutinerte paret kom seg trygt gjennom NM-finalen, og dermed var gullet i boks.

Tom Kristian Lien, med kartleser  Hege T. Lien ble den andre lokale klassevinneren i årets Rally Hedmark, sesongens siste NM-løp. Paret fra NMK Modum & Sigdal var raskest i klasse 11, over tre og et halvt minutt foran toeren. Med det ble de nummer 16 på totallisten.

Marius Fuglerud, NMK Drammen, var kartleser for Håkon S. Frøslid, Fluberg, som vant klasse 7, mens Rita Kristensen, NMK Eiker  var det samme for Miriam Aasli som ble nummer to rallyets klasse 5 og 24 totalt.

LES MER: Suste til topps i rally-NM

Artikkeltags