DRAMMEN: – Jeg har aldri sett noe lignende i Norge, og jeg har dømt her i 13 år, sier dommerobservatør Rolf Mauritzson, som er fra Sverige.

Mauritzson, som er bosatt på Tranby, var dommerobservatør under 4. divisjonskampen i fotball mellom Marienlyst FK og Drammen FK 2 i forrige. Kampen ble spilt på Fjell kunstgress, og på slutten av første omgang begynte det å skje ting. Ifølge Mauritzson ble en Drammen-spiller taklet hardt av en Marienlyst-spiller, og dommer Frederic Langset, Holeværingen, valgte å gi fordel – uten å gi noe kort i etterkant.

Les også: -Faren ville forsvare families ære

– I det første omgang ble blåst av stormet faren til den unge Drammen-spilleren som ble taklet mot Marienlyst-spilleren – som sto for forseelsen. Faren slo til spilleren, og spilleren slo tilbake. Deretter kom sønnen til for å forsvare faren. Andre spillere, fra begge lag, kom kjapt til og fikk stoppet slagsmålet, uttaler Mauritzson.

Opptrinnet skjedde ved innbytterbenkene.

LES OGSÅ: Løkkefotball endte i slåsskamp

To røde kort

Dommer Langset ga rødt kort til de to spillerne, mens faren – pluss resten av tilskuerne – ble vist bak et gjerde der de kunne se resten av kampen.

– Det var ingen som ble skadet i forbindelse med denne episoden, men slike ting skal selvfølgelig ikke skje på en fotballbane, melder Mauritzson.

Han har skrevet en rapport om hendelsen til Buskerud Fotballkrets (BFK).

For dommeren Frederic Langset var dette også en ny opplevelse.

– Det var noe bråk med et mexicansk lag i en kamp jeg dømte i Norway Cup en gang, men dette er nok det mest dramatiske jeg har opplevd som dommer til nå, kommenterer Langset.

Kampen endte for øvrig med 3-1-seier til Drammen 2.

LES OGSÅ: Politi slått av motspiller

I kretsstyret

Odd Magne Olsen, daglig leder i BFK, er i ferd med å lage en utredning angående denne saken.

– For å gjøre utredningen ferdig må jeg innhente rapport fra dommer, dommerobservatør og begge klubbene. Foreløpig mangler jeg rapport fra én av klubbene, sier Olsen.

Han regner med at saken om kort tid behandles av kretsstyret, og da kan det bli aktuelt med ytterligere straff til spillerne, og eventuelt bøter til klubbene. Foreløpig er spillerne utestengt i neste kamp.

– Jeg var ikke til stede på kampen, og har heller ikke sett noe bilder av det som skjedde. Men ifølge rapportene er det ingen tvil om at dette er ingen hyggelig sak, og at det var spesielt ved at en tilskuer kom inn på banen, uttaler Olsen.

På 1990-tallet og i de første årene etter 2000 så var det en rekke saker i Buskerud-fotballen der slag, spark, hærverk og trusler var noe av ingrediensene, men nå er det noen år siden sist.

– Vi har jobbet hardt med Fair Play-prosjektet i mange år, og jeg tror vi har fått bedre holdinger blant spillere og i klubbene de siste årene – grunnet prosjektet. Derfor er det veldig synd at slikt skjer. Dette ønsker vi helt klart ikke, sier Olsen.

LES OGSÅ: Dommere angrepet

Kommentarene til denne saken er forhåndsmoderert, så det kan ta noe tid før innlegget synes.