Anders (19) jakter pappas gamle bakkerekord

FÅR FLY: Anders Håre fra Skotselv kom inn i 12. time som prøvehopper i Vikersundbakken. Her er han fotografert i den nest største bakken i Vikersund hoppsenter.

FÅR FLY: Anders Håre fra Skotselv kom inn i 12. time som prøvehopper i Vikersundbakken. Her er han fotografert i den nest største bakken i Vikersund hoppsenter. Foto:

Anders Sandberg Håre fra Skotselv setter husefreden på spill når han skal fly på hjemmebane og prøve å slå pappas tidligere bakkerekord.

DEL

Raw Air (Bygdeposten) Eikerværingen stod ikke på listen over de 21 prøvehopperne som ble offentliggjort mandag. Årsaken var usikkerheten om han heller skulle til Zakopane for å delta i helgens COC-renn. Onsdag ble det klart. Hopperen skal ikke til Polen, men til Vikersund to mil fra hjemmet.

Vokst opp i hoppsenteret

Sandberg Håre har gått alle gradene i Vikersund hoppsenter, og nå får han for første gang endelig prøve den aller, aller største bakken.

– Målet er å hoppe bra på ski, så får vi oppsummere på søndag hvordan det har gått, sier Håre.

Men hopper Anders over 192,5 meter får han en ekstra utfordring. Da slår han nemlig pappa sin gamle bakkerekord i Vikersundbakken.

– Jeg beholder kanskje husfreden hvis jeg ikke slår han, men det hadde vært veldig gøy å slå rekorden hans, sier 18-åringen.

LES OGSÅ: Håre fikk VM-plass 

Hadde bakkerekord i noen timer

Pappaen er tidligere landslagshopper og landslagstrener Frode Håre, som hoppet for Nedre Sigdal. 1. mars 1998 satte pappa Håre bakkerekord på 192,5 meter i Vikersund, en rekord som kun stod i noen timer før japanske Takanobu Okabe landet på 194 meter.

Gratis å se prøvehopperne

Prøvehopperne setter utfor Vikersundbakken fra cirka klokken 17.30 torsdag ettermiddag.

- Det er gratis inngang, så vi oppfordrer alle til å komme og se på hopperne. De spiller en utrolig viktig rolle for oss i juryen gjennom hele helgen. Hoppingen deres gir oss blant annet viktig informasjon om farten i tilløpet, forteller rennleder Ole Gunnar Fidjestøl. Prøvehopperne hopper også fredag, lørdag og søndag i Vikersundbakken.

LES OGSÅ: Sølve (18) får fly i verdens største bakke 

To vikersundhoppere

Med Anders Sandberg Håre på prøvehopperlisten er det to Vikersund IF-hoppere som skal teste bakken. Sølve Jokerud Strand (18) fra Sokna får også sin skiflygingsdebut i Raw Air-helga. Skiflygingsrennene i Vikersund er superfinalen på Raw Air-turneringen som har pågått siden fredag.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags