Åskollen hadde tilsynelatende full kontroll på kampen, men slet med uttellingen da Bajram Ajeti skaffet Mjøndalen en gylden mulighet til utligning fra ellevemetersmerket.

En tent og skjerpet Petter Harila, som inntil da ikke hadde hatt mye å henge hanskene i, ville det imidlertid annerledes.

– Jeg bestemte meg tidlig for et hjørne, og jeg vet at mange spillere har en trang til å forsøke seg i hjørnet til venstre for keeper. Da han (Ajeti journ.anm.) var i tilløpet tok jeg et steg ut fra streken, men jeg ombestemte meg ikke, og jeg så i øynene hans at han ble ubesluttsom, forteller Harila.

Ajetis avslutning ble løs og svakt plassert, og Harila berget dermed tre poeng og nyvunnen serieledelse for Leif Helge Nordahls mannskap.

Tung vei tilbake
For Petter Harila var det en herlig Åskollen-debut i seriesammenheng etter at unggutten har brukt hele vårsesongen og sommerpausen til opptrening etter et benbrudd.

Muligheten åpnet seg da Marcus Anderson som voktet Kollen-buret den første halvdelen av sesongen var uaktuell til MIF 2-kampen med et virus.

– Det har vært en tung vei tilbake. Jeg var i veldig bra form før sesongen under en treningsleir i Tyrkia, men jeg har vært påpasselig med å holde intensiteten oppe og trent hardt med overkroppen for å bevare eksplosivitet og kondisjon. Det tok litt tid å komme opp på nivå da jeg ble frisk nok til å trene for fullt, men keepertrener
Thomas Sola har hjulpet meg mye nå i sommerpausen, forklarer Harila.

Tidlig avgjørelse
Åskollen eksploderte ut av startblokkene etter sommerpausen i 3. divisjon og avgjorde kampen mot MIF 2 allerede etter fem minutter, og det etter et angrep verdt et kapittel i fotballens offensive lærebok.

Ballen gikk konsekvent i lengderetningen på få touch og gjennom flere spillere før Nikola Gresko fikk en enkel jobb med å fullføre verket med en sikker avslutning.

– Det var et kjempeangrep som jeg fikk æren av å dytte inn. Fint forarbeid hele veien, oppsummerer matchvinner Gresko.

Målfesten som uteble
Med tanke på at åtte plasser og 18 poeng skilte lagene på tabellen foran søndagens oppgjør på Nedre Eiker stadion, lå alle forutsetninger til rette for overkjøring.

Den første halvdelen av førsteomgang forløp også som spill mot et mål, men uttellingen uteble på tross av overtaket. Dette frustrerte åpenbart Åskollen-spillerne, for MIF 2 kom mer og mer på høyde med en motstander, som på sin ble stadig lavere i presset.

– De første 25 minuttene var vi veldig gode og opp mot den standarden vi ønsker å være på, men utover i kampen virker det som om vi begynner å frykte for poengene. Vi slipper oss tilbake og vi mister aggressivitet. Med et par kamper til tror jeg uansett dette kommer til å bli bra, oppsummerer Åskollen-trener Leif Helge Nordahl.