Risikerer fengsel

FOTO: ARILD R. HANSEN

FOTO: ARILD R. HANSEN

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

I dag vil politiet vite ha som skjedde da Petar Rnkovic slo Thomas Finstad. Rnkovic risikerer både bot og fengsel.

DEL

"De nye slagene i Drammen" har nå også blitt en politisak.
Ute på gaten ville slaget som sendte Finstad i bakken blitt etterforsket som legemsbeskadigelse. Finstad ble påført skader og vil være ute av stand til å utføre sitt arbeid som fotballspiller noen uker.
Selv om Finstad og Godset selv ikke vil anmelde saken, kan politiet på selvstendig grunnlag velge å etterforske slaget som sendte spissen til operasjonsbordet. Og allerede i dag møtes fotballederne og politiets lange arm.

ETTERFORSKNING? -Vi skal møte ledelsen i Strømsgodset i morgen tidlig for å få greie på hva som har skjedd. Etter at vi har fått den redegjørelsen, så vil vi vurdere om det skal åpnes en etterforskning, bekreftet Håkon Grøttland, leder ved etterforskningsseksjonen på Drammen politistasjon i går ettermiddag.
Han sier at en slik sak normalt ville blitt etterforsket av politiet i løpet av kort tid, men ser ingen grunn til å ha dårlig tid i denne saken.
-Nei. Det er ingen etterforskningsmessige grunner til at vi skal gå raskt inn her. De opplysningene vi eventuelt trenger er tilgjengelige, så her kan vi rolig vurdere hva vi vil gjøre, sier Grøttland.

fengsel normalt. En legemsbeskadigelse kan straffes med både forelegg og fengselsstraff. Men uprovosert vold som fører til skader sender normalt gjerningsmannen en tur bak lås og slå.
-Jeg vil ikke kommentere denne saken konkret - kun uttale meg på et generelt grunnlag. Men straffen for uprovosert vold med skade, vil normalt ligge et sted mellom 90 dager og fem måneders ubetinget fengsel. Skulle offeret bli sykmeldt i over to uker øker strafferammen og straffen kan bli hardere, sier tingrettsdommer Erik Stillum til Drammens Tidende.
Til sammenligning fikk FrP-politiker Martin Schanche en bot på 6000 kroner da han lappet til Aps Torgeir Micaelsen under en politisk debatt på Åssiden videregående skole i Drammen. I motsetning til Finstad fikk ikke Micaelsen noen skader, men i forbindelse med boten ble det argumentert for at det var skjerpende omstendigheter rundt slaget og at rektoren på skolen anmeldte det. John Carew slapp på sin side unna bot og fengselsstraff da han delte ut sitt slag til John Arne Riise under landslagssamlingen i Drammen. Den gangen het det seg at det kun var landslaget som publikum. Slaget ble heller ikke anmeldt - og Riise kom seg fra slaget uten store skrammer. Begge parter fikk imidlertid en irettesettelse fra fotballforbundet.


Artikkeltags