ROS-jubel for 3. plass

FIKK ROS: Her gir trener Jens Lillegraven tilbakemeldinger etter den flotte ROS-oppvisningen i Drammen.

FIKK ROS: Her gir trener Jens Lillegraven tilbakemeldinger etter den flotte ROS-oppvisningen i Drammen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De dyktige ROS-turnere hadde all grunn til å kaste seg i armene på hverandre etter sterk opptreden i frittstående med en 3. plass. – Veldig bra, oppsummerte trener Jens Lillegraven.

DEL

Det var fult fokus da de lokale klubbene skulle yte sitt beste slik at de maktet å kvalifisere seg til junior-NM om seks uker. ROS fikk en pangåpning på konkurransen og fikk lønn for strevet da det gjaldt som mest – i frittstående. Her satt piruettene, balansene, hoppene og de akrobatiske elementene.

– Jentene klarte alle vanskene og det ble godkjent av dommerne, fortsetter en tydelig fornøyd Lillegraven etter oppvisningen i Berskaughallen i Drammen.

Mestret presset
STILIG: Med smilet på lur viste ROS seg fra sin beste side under frittstående.

STILIG: Med smilet på lur viste ROS seg fra sin beste side under frittstående. Foto:

Det var knalltøff konkurranse i junior kvinneklassen med mange klubber i aksjon. ROS lot seg ikke vippe av pinnen i frittstående og fikk karakteren 17.650. Til topps føk Arendal 1 med 18.950.

– Hvis en ikke klarer en av vanskene i programmet, får du ikke godkjent dette av dommerne, sier Jens Lillegraven som selv kunne se at jentene innfridde på matta. Og da ble også poengsummen til å juble for.

Flere lokale klubber fikk vist at de har kommet godt forberedt til denne konkurransen. På 4. plass plasserte Mjøndalen 1 seg med 17.400, mens Drammen 1 fulgte på 5. plass med 16.550. Mjøndalen 2 hadde også grunn til å være fornøyd med sin 13. plass med 14.850. Det betyr NM-deltakelse på dem også da de 15 beste i hvert apparat får være med.

Drammen gledet

I tumbling for kvinner viste Drammen 1 at de hadde full kontroll, og havnet på en meget sterk 2. plass med 14.800, og det var lite som skilte opp til vinnerlaget Malvik 1, som oppnådde 14.900.

– Dette var veldig gledelig. Under NM om seks uker håper jeg vi tar steget helt til topps, sier en optimistisk trener, Brian Carlsen, som vet hva som må til for å bli enda bedre.

– Dette var årets første konkurranse og derfor litt tidlig i sesongen, men nå er det bare å terpe på detaljer i ukene fremover, føyer Carlsen til.

Hokksund 1 maktet i tumbling å kapre 15. plassen slik at det også blir NM-tur på mannskapet fra Øvre Eiker.

I trampett i kvinneklassen ble ROS beste lokale klubb med en 10. plass, og på plassen deretter fulgte Drammen 1. På 14. plass havnet Drammen 2, mens Oslo 1 triumferte på 1. plass.

Gunder sent ute
12. PLASS: Her har Tranby Turns Sondre Hagen landet fjellstøtt etter luftig svev i trampett.

12. PLASS: Her har Tranby Turns Sondre Hagen landet fjellstøtt etter luftig svev i trampett. Foto:

I søndagens konkurranse opplevde Tranby Turns Gunder Jansson å få se det gule flagget av dommerne. Det betyr at nå haster det med å stå klar.

– Jeg trodde at det var noen som skulle konkurrere i trampett før oss, men det var det ikke. Derfor var jeg litt sen ute på matta, sier Jansson med glimt i øyet.

Han tok episoden med knusende ro og klubben i hans hjerte fikk grønt flagg og kunne fullføre programmet i miksklassen,  uten at de maktet å kvalifisere seg til NM. Det gjorde imidlertid Tranby 1 og 2 i frittstående, hvor det ble en 6. og 8. plass. Her viste de brunkledde fra Mjøndalen 1 seg som beste lokale klubb med en solid 4. plass. Vinner ble Malvik.

Tranby 1 plasserte seg for øvrig på en 12. plass i trampett, mens Drammen 1 viste sitt beste og havnet på 4. plass og ROS knep 9.plassen. I klassen for menn var det kun med 15 lag, og her tar vi med at Tranby sikret seg 5. plass både i trampett og frittstående, mens det ble en 10. plass i tumbling. Holmen var best i alle apparatene i junior, menn.

Drammen tok en 6. plass i frittstående, mens det ble en 13. plass i trampett.

PS! Kvalifiseringen til junior-NM ble avviklet i Berskaughallen som var helt greit å konkurrere i for utøverne. Men for publikum var det ingen god opplevelse, da mange måtte ta til takke med «ståplass" for å følge sine håpefulle ute på matta. Stoler var det dessverre for lite av. NM avvikles for øvrig på Hønefoss 29.- 30 april.

DYKTIGE: Her viser Mjøndalen sitt potensiale i frittstående hvor det ble en solid 4. plass på de brunkledde.

DYKTIGE: Her viser Mjøndalen sitt potensiale i frittstående hvor det ble en solid 4. plass på de brunkledde. Foto:

4. PLASS: I trampett ble det en opptur på Drammen i miksklassen hvor programmet gikk etter oppskriften.

4. PLASS: I trampett ble det en opptur på Drammen i miksklassen hvor programmet gikk etter oppskriften. Foto:

TIL NM: Hokksund juniorlag i kvinneklassen sikret seg NM-tur i tumbling med en 15. plass. Hele 46 lag var med her.

TIL NM: Hokksund juniorlag i kvinneklassen sikret seg NM-tur i tumbling med en 15. plass. Hele 46 lag var med her. Foto:

I FARTA: Her er Mjøndalen 1 i aksjon under lørdagens kvinnekonkurranse i trampett.

I FARTA: Her er Mjøndalen 1 i aksjon under lørdagens kvinnekonkurranse i trampett. Foto:

KLAFF: Drammen 1 leverte varene i tumbling i miksklassen og havnet på 7. plass. Brian Carlsen (bak) var fornøyd.

KLAFF: Drammen 1 leverte varene i tumbling i miksklassen og havnet på 7. plass. Brian Carlsen (bak) var fornøyd. Foto:

6. PLASS: Tranby 1 i aksjon i frittstående i miksklassen. Det gikk smertefritt.

6. PLASS: Tranby 1 i aksjon i frittstående i miksklassen. Det gikk smertefritt. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags