Gå til sidens hovedinnhold

Fikk bil over seg - skal bli bra

Artikkelen er over 6 år gammel

Johny Sandmo fikk bilen over seg da bukken brakk under et rallycrossløp i Litauen. Etter undersøkelser på sykehuset slipper han operasjon og skal bli bra.

RØYKEN: Uhellet skjedde da Sandmo Motorsport deltok på en runde i det nord-europeiske mesterskapet i rallycross, skriver familien i en pressemelding på teamets Facebook-side.

Johnys to barn - Christian og Lise - kjørte begge løpet. Far var mekaniker, og skulle reparere tannstaget på Lisas bil da uhellet var ute.

Onsdag kom han til Drammen sykehus, etter å ha blitt hentet av SOS sitt luftambulansefly i Litauen. Ulykken skjedde lørdag.

- Mest sannsynlig blir han helt fin igjen, forteller Lise til Drammens Tidende torsdag ettermiddag.

Var livløs

I en pressemelding de la ut på Facebook onsdag kveld, skriver de dette:

«Bilen var satt på bukker og hjula var tatt av. Johny la seg under bilen, og etter en liten stund falt bilen ned på ham da bukken knakk. Vi var heldigvis mange og fikk god hjelp av de andre teamene rundt. Vi løftet bilen fort opp og hentet helsepersonell. Da vi fikk han ut av bilen var han livløs og begynte å riste. I Litauen har de ikke luftambulanse, så han ble fraktet til sykehus i vanlig ambulanse. På sykehuset fikk vi beskjed om minimum åtte ribbeinsbrudd , knust brystkasse og lungekollaps. 

Nå har vi fått fraktet Johny trygt hjem til Norge i SOS sitt ambulans fly og her vil de foreta nye tester, røntgen og CT, og eventuelt legge inn dren i lungene.

Vi kan fortelle at alt vil gå bra med han.»

En av tidenes beste

Johny er en av tidenes mestvinnende bilførere i Norge, med NM-medalje hvert år siden 1995. I år ble han norgesmester i bakkeløp i Vikersundbakken i mai.

Lise sto av etter uhellet lørdag, mens Christian kjørte og vant runden. 

De siste årene har ikke Johny kjørt like mye, da fokus har vært på de to voksne barna.

- Glad han lever

Da vi snakket med Lise onsdag kveld, hadde hun akkurat vært og besøkt faren på sykehuset.

- Han er veldig glad han lever, men er veldig opptatt av hvordan vi som så på føler det.

Hun forteller også at han fleiper og er ved godt mot.

Opplevelsen i Litauen var imidlertid alt annet enn hyggelig. Teamet har alltid tatt sikkerheten på største alvor, og ingen har fått lov til å krabbe under en bil når den kun er jekket opp. Ofte bruker de også ekstra sikring i tillegg til bukken.

- Bukkene til bilen min er de samme som EM- og VM-førerne bruker, forteller hun.

Siden hjulene ikke sto på, fikk han bilen med all kraft rett i brystet. Til alt hell fikk han ingen skader i hodet.

- Han fikk hodet i et tomrom og ingen skader i hodet.

Reagerte raskt

- Da uhellet skjedde, kom folk fra teamene rundt styrtende til, og vi bruket sikkert ikke mer enn 20-30 sekunder på å løfte bort bilen.

Lise er sikker på at det reddet farens liv.

Nå er hun glad faren er tilbake i Norge - der de får mer informasjon fra sykehuset.

- Alle er bare gladhan lever.

Det er ikke første gang familien har vært rammet av uhell  i forbindelse med bilsport. Lises bror Christian har både blitt truffet av lynet og hatt ytterligere en stygg ulykke.

 

LES FLERE SAKER OM SANDMO-FAMILIEN:

Kommentarer til denne saken