RØYKEN: Finaleløpene ble avviklet i Latvia og Litauen, og medaljefangsten var upåklagelig.

Søsknene deltar i to forskjellige klasser, og for familien ble det full pott i begge klassene. Ekstra spesielt var det for Lise-Marie som tok sin første gullmedalje i rallycross som seniorfører. Fra før av har hun to gullmedaljer i det norske juniormesterskapet.

– Det føles utrolig godt, sier en svært lykkelig Sandmo.

LES OGSÅ: Lise Marie Sandmo vant norgescupen

Sammen med storebror Christian har hun store ambisjoner på rallycrossbanen.

– Dette gir masse motivasjon til å jobbe videre mot EM og VM. Nå må vi jakte sponsorer, så får vi begge kanskje kjørt full EM-sesong, sier 20-åringen fra Bødalen i Røyken.

Lillesøster i familien kjører en VW Polo med framhjulstrekk, 1,6 liters motorvolum og omlag 230 hestekrefter. Storebror Christian kjører en Citroen Xsara med bakhjulstrekk, to-liters motor og rundt 300 hestekrefter. Han konkurrer i en annen klasse, men tok også med seg gullet hjem i NEZ-konkurransen.

Dette var Christians første NEZ-gull i klassen for bakhjulstrekkere. Han har tidligere to NEZ-gull, men da i klassen som Lise-Marie nå tok med seg gullet hjem.

LES OGSÅ: Snuser på Europa-toppen

NEZ står for North-European Zone og er et nord-europeisk mesterskap, som er et noe mindre og rimeligere alternativ å kjøre utenlands i stedet for å konkurrere i de større EM- og VM-konkurransene. I NEZ-mesterskapet konkurrerer Sandmo-søsknene mot førere fra Sverige, Danmark, Finland, Russland, Estland, Latvia og Litauen.

Lise-Marie og Christian er forøvrig datter og sønn av bilsportlegenden Johny Sandmo, som har over 30 NM-medaljer i ulike bilsportdisipliner.