OL-debutant med medaljeambisjoner

– Jeg kan leve med en finaleplass, men om jeg ikke når finalen, blir jeg skuffet, sier Ole-Kristian Bryhn.

– Jeg kan leve med en finaleplass, men om jeg ikke når finalen, blir jeg skuffet, sier Ole-Kristian Bryhn. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Siden lekene i Beijing i 2008 har Ole-Kristian Bryhn drømt om å skyte i London-OL. Der sikter 23-åringen mot medalje i 50 meter helmatch.

DEL

OSLO/RØYKEN: Med fem finaleplasser i de siste seks verdenscupkonkurransene, seiler Røyken-gutten opp som det heteste medaljehåpet blant de norske rifleskytterne i OL. Det er forventninger Bryhn lever greit med, for han mener han er god nok til å hamle opp med de beste på en god dag.

– Jeg sikter helt klart mot medalje. Jeg kan leve med en finaleplass, men om jeg ikke når finalen, blir jeg skuffet, sier Bryhn til NTB.

Samtidig er han klar på hva som må til for å stå igjen som vinner når konkurransen smeller i gang i London.

– Om du er rolig, konsentrert og kald i hodet, ligger du godt an, sier 23-åringen.

LES OGSÅ: Skyter for OL-billett

Gleder seg

Bryhn har lagt bak seg noen gode sesonger som ga verdenscupseier i september i fjor. Samtidig ble han tildelt prisen i «åpen klasse» under Idrettsgallaen i januar. Nå er han klar for sin største begivenhet så langt i karrieren.

– Jeg har store forventninger til OL, både sportslig og ellers. Hvert OL vil overgå det forrige, og det blir gøy. Jeg har sett fram mot lekene helt siden Beijing-OL var ferdig.

Han får gode skussmål fra lagkameratene. Are Hansen, den eneste i det norske riflelaget med OL-erfaring fra før, rangerer Bryhn som det største medaljehåpet blant de fire i herretroppen.

– Han har gode plasseringer siste år og er alltid høyt oppe (på resultatlistene). Han skyter stabilt på helmatch, og jeg tror han er i finalen i OL, sier Hansen.

– Alle har medaljesjanser

Stemningen i det norske skytterlandslaget er kameratslig og god. Utøverne gleder seg på hverandres vegne over gode resultater, og samtlige tror hele kvartetten har medaljesjanser.

– Det ville vært lite grann skuffende om vi ikke ender opp med medalje. Mye må klaffe, og det er vanskelig, men alle er gode nok til det, sier Ole-Kristian Bryhn.

– Hva mener du at dere må oppnå for å være tilfreds med OL-innsatsen?

– Én medalje må vi kunne være fornøyd med, særlig hvis resten også skyter godt. Om én tar medalje og tre skyter helt på trynet, er det ikke bra, konstaterer Bryhn.

Mengdetrening

Mange skyttere kan gjøre det skarpt om de har dagen, men Bryhns argeste konkurrent om edelt metall i London blir ventelig italieneren Niccolo Campriani.

– Campriani har to 1.-plasser og én 2.-plass fra de siste tre verdenscupfinalene. Han er rangert som nummer 1 i verden og har et klart favorittstempel. Så får vi se om det preger ham i OL, smiler han lurt.

I et mesterskap fullt av utholdenhetsidretter, kan skyting virke som en sport som er lite fysisk krevende. Bryhn forteller likevel at det ligger mye trening bak resultatene som har gitt ham plass i sommerlekene i London.

– Du må være konsentrert på hvert skudd du gjør på trening for å få utbytte, sier skytteren som fyrer av drøyt 30.000 skudd i året.

– Samtidig trenger du kondisjon og styrke. En helmatchkonkurranse (3 x 40 skudd) varer i fire timer, og du skal holde børsa oppe hele veien. Det blir en del løping, sykling og styrketrening, forteller det norske medaljehåpet.

LES OGSÅ: Vant verdenscup i skyting

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags