(Røyken og Hurums Avis)

Mesterskapet ble avholdt i Son, med 23 båter og 46 seilere på deltakerlisten.

Colin og Edward har gjennom hele sesongen utmerket seg i klassen der man seiler med «få hender», det vil si kun to personer om bord.  I helgen viste far og sønn at de var gode nok til å vinne NM i klassen for de store båtene.

Det ble seilt seks tellende seilaser, der hurumduoen fikk resultatene 2,1,1,2,4 og 5. Den dårligste plasseringen til hver av båtene ble strøket før resultatene ble lagt sammen og far og sønn kunne kalle seg norgesmestere.

Deltakerne ble delt i to klasser, der det var 10 båter blant de største båtene og 13 i klassen for mindre båter.

– Vi vant klassen vår, og sammenlagt ble vi nummer 5, oppsummerer skipper Colin, som i sommer har seilt sin «Flying Scotsman» nummer to.

 Johnny Herpseth gikk til topps i North Sails Nesodden Høstcup

Rask båt

Båten «Flying Scotsman» er en Sunfast 3600, som er en rask fransk båt som er bygget spesielt med tanke på regattaseiling på havet med få mennesker om bord. 

En del typiske turbåtdetaljer har måttet vike for det praktiske med tanke på seiling og fart, og båten fikk meget gode kritikker etter de første prøveseilingene i 2014.

Thomas (13) flyr på vannet 

Helle vant onsdagsserien

Hurum seilforening avsluttet denne uken sin onsdagsserie, som har pågått siden mai.

Sammenlagtvinner ble Margrete Helle med IF -båten «Marge Daphne». Ove Jonsson og Øyvind Thoresen har vært trofast mannskap gjennom hele sesongen.