– 2. divisjon er tøft, og vi har ikke bred nok stall til å kunne stille bra nok lag til å matche dette nivået. I halvparten av kampene er det ofte årsaken til at vi står igjen som tapere, mener Thomas André Ødegaard, lagleder for SIF 2 i 2. divisjon.

– Nå er vi nest sist, men ingen har vel så langt rykket ned til sommeren i norsk fotball, og mye kan snu seg i løpet av høsten, håper Ødegaard.

Strømsgodset 2 hadde ballen mest, men skapte knapt en målsjanse. Dermed var greit det greit at hjemmelaget Ålgård vant 2–0.

– Vi spilte fotball i dag også, men vi var ikke gode nok. Vi var tannløse i angrepsrekka, og slet veldig den siste tredjedelen på vei mot Ålgård-målet, forteller Ødegaard.

Han legger ikke skjul på at det er utfordrende både å lede og å spille på klubbens 2. lag.

– Vi har som hovedmål å utvikle enkeltspillere, men som lag blir det tungt når det sjelden er de samme spillerne som spiller ved siden av hverandre fra kamp til kamp.

Lyn 2 lå mellom Strømsgodset og Drammen FK på tabellen foran denne runden, men Lyn la SIF 2 bak seg med 2-0-seieren over DFK på Voldsløkka i går kveld. A-lagsspillerne Jo Inge Berget og Kim Holmen scoret målene rett etter pause og rett før slutt.

Dermed er DFK fortsatt sist med sine fire poeng, mens SIF 2 er nest sist med sine ti poeng.

DFK-trener Håkon Grøttland hadde ingen problemer med å s i at 2–0 til Lyn var greit mandag kveld.

– Vi møtte mange gode fotballspillere, og var vel litt underlegne i alt som skjedde på banen. De styrte og skapte sjanser, og scoret mål mens vi ikke var like skarpe i de situasjonene vi skapte, forteller Grøttland.

Han legger ikke skjul på at det føles litt tungt, og at laget er inne i en ond sirkel uten seiere.

– Men spillerne skal ha ros. Det sto ikke på viljen denne gangen heller, men vi kom ikke opp på høyt nok nivå, mener DFK-treneren.

Les flere sportsnyheter her