SIF-trenerens nye hjelper

<b>NY I TEAMET.</b> Dag-Eilev Fagermo (t.h) er strålende fornøyd med at Bjørn Petter Ingebretsen forlater Lyn for å bli ny toppspillerutvikler i Strømsgodset. I går skrev Ingebretsen under på en toårskontrakt. FOTO: MAGNE J. NILSEN

<b>NY I TEAMET.</b> Dag-Eilev Fagermo (t.h) er strålende fornøyd med at Bjørn Petter Ingebretsen forlater Lyn for å bli ny toppspillerutvikler i Strømsgodset. I går skrev Ingebretsen under på en toårskontrakt. FOTO: MAGNE J. NILSEN

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Toppspillerutvikler Bjørn Petter Ingebretsen er den foreløpig siste brikken i SIF-trener Dag-Eilev Fagermos puslespill.

DEL

I går skrev Ingebretsen under en toårskontrakt med Strømsgodset. Han kommer fra jobben som spillerutvikler og juniortrener i FC Lyn Oslo. Ingebretsens hovedoppgave blir å stoppe talentflukten fra Buskerud, og bedre forutsetningene for at SIF kan produsere egne toppspillere. 38-åringen vil også få viktige oppgaver inn mot A-laget. Inntil videre skal han blant annet fungere som hjelpetrener under Dag-Eilev Fagermo - en rolle som muligens kan bli permanent.
-SIF må satse både kortsiktig og langsiktig. Vi må stoppe talentflukten fra Buskerud, og vi må generelt sett bli bedre på spillerutvikling. For å klare disse to tingene er det helt nødvendig å ha en toppspillerutvikler på heltid, forklarer Dag-Eilev Fagermo.
Dette stilte Fagermo som et krav overfor SIF-ledelsen da han ble ansatt som trener.
-Jeg fortalte hvordan jeg vil ha det i SIF for å skape en toppklubb. Jeg vet at dette er viktig, bedyrer Fagermo.
Ikke minst fordi han selv satt i den komiteen i Norges Fotballforbund som i sin tid utarbeidet stillingsinstruksen. NFF lønner forøvrig 50 prosent av stillingen, mens SIF tar seg av den andre halvdelen.

VIKTIG BRIKKE. I klartekst er oppgavene som toppspillerutvikler tredelt:
1) Ingebretsen skal være bindeledd mellom A-lag og juniorlag. 2) Han skal være bindeledd mellom SIF og de øvrige klubbene i omegnen. 3) Han skal være bindeledd mellom SIF og Buskerud fotballkrets.
I tillegg vil Bjørn Petter Ingebretsen fungere som klubbens analysesjef.
I utgangspunktet ønsker Dag-Eilev Fagermo en spillende assistenttrener. Dersom den planen går i vasken kommer han til å trekke større veksler på Bjørn Petter Ingebretsen inn mot A-laget. Sikkert er det at Ingebretsen blir en viktig brikke i Fagermos nye team.
-SIF kan ikke bare kjøpe spillere. Vi må også utvikle egne spillere. Det klarer jeg ikke alene, og her blir Bård Holmstøl (fysio/fysisk trener) og Bjørn Petter viktige, sier Fagermo.

GOD KJEMI. SIF-treneren mener Ingebretsen passer perfekt som toppspillerutvikler. Han kjenner Buskerud godt etter tre år som spillerutvikler i fotballkretsen, og i løpet av det siste halvannet år har han høstet nyttig erfaring i FC Lyn.
-Bjørn Petter tilfredsstiller alle de kravene vi er ute etter. Vi kjenner hverandre også godt, og har en fin kjemi, forklarer Fagermo.
Bjørn Petter Ingebretsen hadde ingen betenkeligheter med å hoppe av jobben i Lyn da han fikk tilbudet fra Drammen.
-For meg var det helt naturlig. Jeg er herfra, og kjenner godt til spillerne. Erfaringen fra Lyn vil også være til stor nytte, sier Ingebretsen.
Han mener det er helt avgjørende at Drammen får på plass et konkurransedyktig skoletilbud for å unngå at talentene havner i NTG-systemet til Lyn og/eller Stabæk.
-Ellers blir det nesten sjanseløst. Håpet er at man nå får til noe på skolen, sier Ingebretsen.

SIF kan ikke bare kjøpe spillere. Vi må også utvikle egne spillere.
Dag-Eilev Fagermo, SIF-trebner

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken