BERLIN/DRAMMEN: Sammen med Carlsen og Simen Agdestein utgjør Tari det norske laget i VM i lynsjakk.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å måle meg med de beste. Det ser jeg frem til, sier Tari i et intervju med Bergens Tidende.

Tari innledet turneringen med to seire og tre tap,

Carlsen var på Taris alder da han spilte seg til en sterk åttendeplass under lynsjakk-VM i 2006. Dersom Tari kopierer den bedriften, ville det vært en sensasjon.

NRK-ekspert Torstein Bae og sjakkspiller Jon Ludvig Hammer understreker hvor tøff konkurransen er overfor Bergens Tidende.

– Aryan er en fantastisk god spiller, men han har ikke sjans mot de aller største kanonene i sammendraget, sier Bae.

– Aryan er som en fisk i en gigantisk fisketank, der det er mange andre fisker og mange haier. Da er det begrenset hvor store ambisjoner man kan ha, sier Hammer.

Uansett er det ingenting å si på Lier-guttens fremtidsutsikter.

– Aryan har alle sjanser til å bli en spiller med over 2700 i rating, det vil si å tilhøre verdenseliten, sier Bae, før han legger til:

– Om han har en sjanse til å bli blant de ti beste, er vanskelig å si.

I 2015 har Tari deltatt i 14 turneringer og bemerket seg i mange av dem. Han har imidlertid et avslappet forhold til VM-deltakelsen.

– Jeg drar dit for å ha det gøy. Jeg har ikke noen store ambisjoner. Det er en useriøs turnering, og de aller fleste spillerne drar dit for å kose seg, sier 16-åringen.

FLERE SAKER: