Trangt nåløye for Sæterøy

PÅ VENT. Eirik Sæterøy må levere resultater for å være med og konkurrere om en OL-billett.

PÅ VENT. Eirik Sæterøy må levere resultater for å være med og konkurrere om en OL-billett. Foto:

Av

Friski-kjøreren Eirik Sæterøy (20) har to muligheter til å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang. Begge rennene kjøres i USA.

DEL

Aron-løperen er en av et knippe norske kjørere som nå har to helger i USA på seg til å levere resultater som gjør at de kan kvittere ut OL-billett i februar.

Sæterøy har vært plaget med en kneskade hele sesongen, og har bare en 25. plass i verdenscupen i slopestyle i Cadrone i New Zealand så langt tilbake som 27. august.

Norge har fire plasser i OL, og mye tyder på at Øystein Bråten allerede er klar. Det betyr at Sæterøy i første omgang  kjemper med Felix Stridsberg Usterud, Christian Nummedal og Ferdinand Dahl om en av de ledige plassene.

Birk Ruud, som sliter med litt småskader, vil nok også blande seg inn i diskusjonen.

De kvinnelige friskierne har en ledig OL-plass hvor Johanne Killi fra Dombås allerede er tatt ut. Dermed står den siste plassen mellom Sandra Eie og Tiril Sjåstad Christiansen.

Det er kvalifisering torsdag i slopestyle i Snowmass, Vermont, mens finalene kjøres lørdag. Helgen etter er det samme konkurranseprogram i Mammoth Mountain i California.

Ifølge landslagssjef Luke Allen blir det tatt ut løpere både etter rennet i Snowmass og Mammouth.

I forrige uke var flere av utøverne på Dombås og fikk trent i en kopi av OL-løype i Pyeongchang.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags