Kamerater tok gull og sølv i NM

LIER-DUO: Mats Øverby (t.v.) og Vetle Rype Paulsen tok dobbeltseier i 18-årsklassen i NM skiskyting.

LIER-DUO: Mats Øverby (t.v.) og Vetle Rype Paulsen tok dobbeltseier i 18-årsklassen i NM skiskyting. Foto:

Skiskytterne Mats Øverby og Vetle Rype Paulsen har gått sammen i barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole sammen. Sist helg tok Lier-duoen gull og sølv i NM.

DEL

VOSS/LIER: NM normaldistanse og mix-stafett for senior og junior ble arrangert i Voss sist helg.

Det ble utvilsomt fine dager for Mats Øverby og Vetle Rype Paulsen fra Team Lier Skiskyting. Kameratene som har holdt sammen siden de gikk i barnehagen slo til med dobbeltseier på normaldistansen i gutter 18 år. Øverby bommet kun én gang på sine fire skytinger og seiret suverent ett minutt og 24 sekunder foran kompis Paulsen, som traff på 17 av 20 skudd.

– En ting er at ting går bra for meg, men det blir enda bedre når Vetle følger opp. Det betyr litt mer at det er han kontra andre lagkamerater etter den fortiden vi har sammen, sier Øverby.

LES OGSÅ: På pallen i Ungdomsbirken

Gull i miks også

Duoen Øverby/Paulsen fortsatte suksessen ved å være på Buskeruds vinnerlag på mix-stafetten. På laget var også Åsne Skrede, Geilo – to gutter og ei jente på hvert lag.

– Laget gjorde akkurat som det skulle, og ga meg en solid ledelse ut på den siste etappen. Den klarte jeg å holde på uten å tømme meg for krefter, med andre ord en veldig behagelig opplevelse å få æresrunden på slutten, melder Mats.

Det var også sprintrenn i norgescupen i Voss, og her ble det 2. og 3. plass på Øverby og Paulsen. På toppen av det hele har også Mats og Vetle de to første plassene i norgescupen sammenlagt per nå.

– Helgen totalt sett var veldig bra. Målet på forhånd var å hekte seg på i sammenlagtcupen og ta gull på normalen, og det klarte jeg, konkluderer han.

LES OGSÅ: Scott Ygård (15) slo til under UM

Lindland på pallen

I NM normaldistanse tok Ida Lien, Simostranda, 5. plass i 20–21 år, mens Sigrid Bredde Vig, også Simostranda, ble nummer åtte i 18-19-årsklassen. Brage Reier Groven, Drammen Strong, endte på 10. plass i menn 20–21 år.

Ida Lien var et steg nærmere pallen i norgescupsprint da det ble 4. plass.

Martin Lindland, Bødalen, ble for øvrig nummer tre vi norgescup sprint senior menn med feilfri skyting.

LES OGSÅ: Buskerud 1 nest best i Holmenkollstafetten

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags