– Det blir spennende å prøve skiflyging igjen. Jeg kan riktig nok ikke forvente toppresultater. I år har jeg ikke vært på det øverste nivået i bakken og er ikke det i dag, men det blir uansett artig å prøve seg igjen. Samtidig gruer jeg meg litt. Jeg skal hoppe i verdens største bakke og kan ikke holde igjen, men må gi alt, sier Velta i en pressemelding.

– Jeg skal kose meg i Vikersund. Det blir fint å få luft under vingene og å se igjen gjengen. Gutta har gjort det fantastisk bra i vinter, sier Sjøen.

Fredagens kveldsrenn erstatter det avlyste rennet i Holmenkollen. Både lørdag og søndag er det ettermiddagsrenn i Vikersund.

Landslagstrener Thomas Lobben mener målsettingen til utøverne i nasjonal gruppe fredag kveld er å kjempe om verdenscuppoeng.

– Det er realistisk. Flere av hopperne er på rett vei. Tirsdag hadde vi en positiv treningsdag i Holmenkollen, sier han.

Disse hopper for Norge i Vikersund: Daniel-André Tande (Kongsberg), Kenneth Gangnes (Kolbukameratene), Anders Fannemel (Hornindal), Johann André Forfang (Tromsø), Joachim Hauer (Bækkelaget), Andreas Stjernen (Sprova), Tom Hilde (Asker), Fredrik Bjerkeengen (Kolbukameratene), Phillip Sjøen (Bækkelaget), Rune Velta (Lommedalen), Robert Johansson (Søre Ål), Joacim Bjøreng (Røykenhopp).

LES OGSÅ:  Vikersund får ekstrarenn