MODUM: Etter flere utsettelser løyet vinden og prøvehopperne kunne sette utfor skiflygingsbakken i Vikersund torsdag kveld. Som siste hopper utfor i første omgang sørget Halvor Egner Granerud for dagens lengste hopp med 240 meter.

– Dette var et helt ellevilt hopp fra jeg forlot hoppkant, til jeg landet. Egentlig fikk jeg aldri flyfølelsen, men var heller litt nervøs, sier Egner Granerud.

VIDEO: SE PRØVEHOPPET HER

Ny «prøve-rekord»

I fjor var det Sigurd Nymoen Søberg som var den store mannen blant prøvehopperne med 236 meter. Nå har altså Egner Granerud smadret «prøve-rekorden» med fire meter, noe som tegner godt før de virkelig store hopperne ankommer Vikersundbakken i morgen kveld.

– Skal det hoppes lenger enn jeg gjorde nå, må det imidlertid gjøres endringer, mener Egner Granerud.

Som prøvehopper fikk han nemlig mulighet til å hoppe fra avsats 20. Det betød 105,5 kilometer i timen på hoppkanten og en noe merkelig svevkurve.

– I det jeg rundt kulen trodde jeg at jeg skulle lande på 130 meter. Så ved 150 skjønte jeg at det kom til å gå langt. Da skjøt jeg plutsleig ut av bakken som et annet h... og fikk en enorm høyde. Det skyldes i overkant stor fart på toppen, og er ikke måten for å sette rekord, sier Egner Granerud, som smadret sin egen personlige rekord med 100 meter.

I andre omgang slo Egner Granerud av 25 meter og landet på 215 meter. Også det fra avsats 20, men omgangens eneste over 200 meter.

Tatt av bakvind

Det eneste lokale håpet denne kvelden var Flying Team Vikersunds Kjell Andreas Næsvold fra Røykenhopp. Han landet allerede på 123 meter.

– Det ble litt kort. Ved 100 meter fikk jeg noe bakvind, og den ene skia «slapp» for meg, sier Næsvold, som var blant de første til å sette utfor bakken fra avsats 18.

Nest lengst i første prøveomgang var Espen Røe fra Tolga med 226 meter, mens kombinertløperen Håvard Klemetsen var kveldens første over 200 meter. Han nådde 210.

Mye vind

Prøvehoppingen, som skulle startet allerede klokka 15.00, kom ikke i gang før noe over klokka 17 torsdag. Årsaken var my og ustabil vind i anlegget, som førte til utsettelser.

Heldig vis kunne juryen gjennomføre prøvehopping, slik at bakken er testet før verdenseliten inntar anlegget i morgen. Fremdeles pågår en siste prøveomgang. Har du ikke mulighet til å se den i bakken, kan du se den direkte på vikersund.no

LES OGSÅ: