En større delegasjon fra Vikersund og Buskerud, med skipresident Erik Røste i spissen, var til stede under FIS' høstmøte i Zürich. Der ble søknaden overlevert.

Det var i 1977 at det for første gang ble arrangert VM i skiflyging i Vikersundbakken. Deretter er det blitt arrangert VM i 1990, 2000 og sist i 2012.

– Det er alltid stort å være her og representere Vikersund i det internasjonale skimiljøet. Å få arrangere VM i Vikersund er en fantastisk mulighet både for oss som arrangør og for regionen. Vikersund har utviklet seg mye siden VM i 2012, og de neste fem årene blir det utrolig gøy å forberede en folkefest av dimensjoner der. Det ligger store forventninger til Vikersund som arrangør, både fra publikum, det internasjonale skiforbundet og utøverne. Dette gleder vi oss til å ta fatt på dersom søknaden blir godkjent i mai, sier Håvard Orsteen, leder av søkerkomiteen.

De fem stedene med skiflygingsbakker, Vikersund, Oberstdorf, Planica, Kulm og Harrachow har stort sett fordelt mesterskapene broderlig mellom seg de siste årene. Derfor skal det mye til om ikke Vikersund får mesterskapet om drøyt fire år.

Tildelingen skjer på FIS-kongressen i Costa Navarino i Hellas 17. mai neste år. Dersom Vikersund blir tildelt VM i 2022, vil det også bli arrangert et prøve-VM i 2021.

Neste år går VM i skiflyging i Oberstdorf, mens i 2020 er det Planica som står for tur.