Johaug: – Det finnes ikke ord som beskriver hvor jævlig jeg har hatt det i ei uke nå

Therese Johaug under et pressetreff med langrennslandslaget for kvinner.

Therese Johaug under et pressetreff med langrennslandslaget for kvinner. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Denne situasjonen er for meg ubeskrivelig. Det finnes ikke ord som beskriver hvor jævlig jeg har hatt det ei uke nå, sa Therese Johaug på en pressekonferanse torsdag.

DEL

OSLO: – Først vil jeg starte med å si at jeg er helt knust. Jeg er vanvittig fortvilet og forbanna over situasjonen jeg har kommet i. Denne situasjonen er for meg ubeskrivelig. Det finnes ikke ord som beskriver hvor jævlig jeg har hatt det ei uke nå, innledet langrennsstjernen da hun møtte pressen.

Johaug møtte pressen gråtende etter torsdagens dopingavsløring der det ble klart at 28-åringen hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

– Jeg skal sitte her rakrygget og fortelle alle alt. Jeg har null skyld i denne saken her. Det har vært en stor belastning for meg. Det har vært den verste uka i mitt liv, forklarer langrennsjenta.

Johaug fortalte at hun fikk kremen av landslagslege Fredrik S. Bendiksen under en høydesamling i Livigno i ltalia. Hun forsikret om at hun spurte legen om kremen var på dopingslista og at han sa nei.

– Han er ekspert på idrettsmedisin og har over tretti års erfaring. Jeg hadde full tillit til han, men jeg hadde overhodet ingen grunn til å stole på det han sa til meg.

Landslagslege Bendiksen var også til stede på pressekonferansen på Ullevaal. Han tar ansvaret for at den norske langrennsstjerna fikk i seg det forbudet stoffet.

Stoffet clostebol ble funnet i en urinprøve som ble tatt utenfor konkurranse fredag 16. september. 28-åringen oppga da at hun hadde brukt kremen Trofodermin. Tirsdag 4. oktober ble hun informert av Antidoping Norge om funnet i prøven.

LES OGSÅ: Ryggopererte Turvoll Fossli har mistet nesten 150 timer trening

Artikkeltags