Turvoll Fossli utelatt fra uttaksrenn i Lahti – dermed ryker også VM

LYKTES IKKE I NM: Sondre Turvoll Fossli måtte levere varene i NM, men mislykkes. Dermed er ikke eikværingen lenger i VM-diskusjonen. Her fra et tidligere renn denne sesongen.

LYKTES IKKE I NM: Sondre Turvoll Fossli måtte levere varene i NM, men mislykkes. Dermed er ikke eikværingen lenger i VM-diskusjonen. Her fra et tidligere renn denne sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det siste verdenscuprennet før VM var Sondre Turvoll Fosslis mulighet til å få billett til Seefeld. Nå må han bli hjemme under mesterskapet. Det samme gjelder for Pål Golberg.

DEL

DRAMMEN: Norges Skiforbund ikke tatt ut verken Sondre Turvoll Fossli (25) eller Pål Golberg (28) til den kommende verdenscuphelgen i finske Lahti. Det betyr at ingen av de to herresprinterne fra Buskerud blir å se i VM i Seefeld senere i måneden.

Sprinten i Finland er nemlig siste mulighet for å overbevise landslagsledelsen om at man fortjener en VM-billett.

– Det er ingen uttak som er enkle, men det har vært uttak som har vært verre enn dette. Det er ikke plass til Golberg og Turvoll Fossli, det betyr dessverre at VM-toget er gått for deres del, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til Drammens Tidende.

Dro hjem – vant Hauern

Med pallplass i NM i Meråker forrige fredag ville de to lokale løperene fått muligheten i Lahti, men verken Golberg (Gol) eller Turvoll Fossli (Hokksund) klarte å ta seg videre fra semifinalen. Begge er på det norske sprintlandslaget, men må nå se verdensmesterskapet fra sofakroken.

Etter flere år med ryggproblemer har Sondre Turvoll Fossli hatt en skadefri sesong. To dager etter skuffelsen i NM vant han Hauern.

Pål Golberg hadde kyssesyken i våres, men gjorde comeback i verdenscupen i januar.

Norge reiser til Seefeld med fire sprintere, og eventuelt én reserve.

Drammens Tidende har foreløpig ikke lyktes å få en kommentar fra Sondre Turvoll Fossli.

Artikkeltags