(Bygdeposten)

Raw Air 2017 ble en gigantisk sportslig suksess for Vikersund: Et spektakulært hopprenn med lange hopp og rekordmange TV-seere, norsk lagseier og flere verdensrekorder. Nå viser det seg at også det økonomiske resultatet er snudd fra minus til pluss.

– Nå betaler vi ut over 800.000 kroner til lag og foreninger for uvurderlig dugnadsinnsats, i tillegg betaler vi ekstra høy bakkeleie for å nedbetale investeringene i hoppsenteret – og så sitter vi igjen med pluss på bunnlinja. Da må vi si oss fornøyd, sier president i organisasjonskomiteen Stig Hamstad i en pressemelding.

Overskuddet er på 61 000 kroner.

 

Gir tilbake til bygda

Arrangementet i Vikersundbakken gir tilbake til bygda på flere måter. Den totale omsetningen var i år på over 17 millioner kroner – og store deler av dette er varer og tjenester kjøpt fra lokalt næringsliv.

I tillegg gir arrangøren noen ekstra fordeler til lokalbefolkningen:

– Både gratisbillettene til alle skolebarn og «Moingbillett» på søndagen har vært en suksess, og er noe jeg håper vi kan fortsette med, sier Hamstad i pressemeldingen.

 

Raw Air betyr mye

De store investeringene som er gjort de siste årene for å modernisere bakke og infrastruktur etter internasjonale krav og standarder, har medført betydelige kostnader for bakkeeier Stiftelsen Vikersund Hoppsenter. World Cup-rennene er viktigste inntektskilde for å betjene gjelden dette har medført.

– Raw Air betyr mye, både fordi det har gitt et godt bidrag til drift og investeringer i hoppsenteret i 2017, men også fordi det sikrer bakken renn og inntektsmuligheter hvert år framover, sier Hamstad.

Pengene som settes av til drift av anlegget sørger blant annet for snø og preparering i alle småbakkene.

– Drift av alle de små bakkene er avgjørende for rekruttering og et levende hoppmiljø, skyter Hamstad inn.

Flere nyvinninger

Renn-helga i Vikersundbakken har fått flere nye tilskudd de siste årene: Fra en vellykket næringslivskonferanse med topp navn på innlederlista i den ene enden til «Mini Raw Air», kjendisspekket rekrutthopprenn i den andre.

– Det er spennende å utvikle arrangementet på denne måten, det gjør at vi når nye målgrupper og får flere bein å stå på, sier Hamstad i pressemeldingen.

 

Han tror også at nyvinningene kan ha positive økonomiske ringvirkninger på sikt.

4. september møtes organisasjonskomiteen igjen, og da er ny runde i gang for alvor.

– Vi skal sammen med tusen frivillige skape magi i Vikersundbakken igjen under Raw Air superfinale 16.-18. mars 2018. Det er bare å glede seg, avslutter Hamstad.