– Vi er veldig fornøyd med Daniel. Et fantastisk hopp i 2. omgang. Med et bedre nedslag hadde han vunnet, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

– Men det jevner seg ut over tid. Det er bedre at han sparer de tidelene til et viktigere renn, som i VM, fortsetter østerrikeren.

Han vil ikke kritisere Tande for landingen etter svevet på 143 meter.

– Det som er bra, er at han prøvde. Det er ganske tøft å sette nedslag på 143 meter. Mange slet med landingen her nede, for snøen var litt spesielt. At «Danny» er så tøff at han prøver, er veldig positivt, mener Stöckl.

Stjernen på gang

Han er ikke redd Tande skal føle at han bærer Norges håp i hoppbakken alene i vinter.

– Det er alltid viktig å ha en i toppen. Det gir laget selvtillit og tro. Daniel går mot en veldig spennende sesong. Vi får se hvordan han takler det, men han lever fint inne i sin egen boble og vet hva han må jobbe med. Jeg har ikke noe inntrykk av at han stresser med å måtte bære laget, sier landslagssjefen.

Andreas Stjernen viser også fremgang etter sjuendeplassen søndag. Duoen bærer norsk hoppsport for øyeblikket.

– Det er fin utviklingen på Stjernen. Teknikken sitter bedre. Han har jobbet for å utbedre feilene sine i kjøring og starten av satsen. Utstyret er også optimalisert. Da stemmer det bedre, sier en lettet Stöckl.

Tande lå på femteplass etter førsteomgangen. Med pene 143 meter, omgangens lengste, hoppet han seg opp til annenplassen bak Prevc. KIF-hopperen ble også nummer to i Ruka sist helg. I fjor vant han sesongåpningen i nettopp Klingenthal, en bakke Tande behersker meget godt.

Stjernen lå på tiendeplass etter 1. omgang. Sprova-hopperen landet på 133,5 meter i finaleomgangen og klatret til sjuendeplass.

Forfang trøbler

Robert Johansson endte på 25.-plass, mens verken Verken Joacim Ødegård Bjøreng (125,5 meter) eller Johann André Forfang (123,5 meter) kom seg med i finaleomgangen etter henholdsvis 38.- og 43.-plass.

Spesielt Forfangs svake form bør uroe landslagssjef Alexander Stöckl. Fra før har Stöckl sendt hjem Anders Fannemel etter svake hopp i Tyskland, mens Joachim Hauer selv har valgt å trene hjemme i Oslo for å finne formen.

– Forfang sliter med å finne ut av teknikken. Jeg håper vi finner ut av ting under trening onsdag. Det er posisjonering, dynamikk i overgangsbuen og starten av satsen som ikke sitter. Han takler motgangen veldig bra, men er selvfølgelig ikke fornøyd med dette. Han føler seg imidlertid ikke styrt av forventningene fra omgivelsene, påpeker Stöckl.