Sponsormillionene ruller inn til skisprinten

Arne Madsen, sjef for skisprinten på Bragernes torg, takker det lokale næringslivet og kommunen for at det er liv laga for en åttende utgave av verdenscupsprinten i sentrum.

Arne Madsen, sjef for skisprinten på Bragernes torg, takker det lokale næringslivet og kommunen for at det er liv laga for en åttende utgave av verdenscupsprinten i sentrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skisprintsjef Arne Madsen har tråkket Drammen rundt med dokumentmappen på jakt etter sponsorer. Det har gitt resultater.

DEL

DRAMMEN: Det er fortsatt over én måned til årets verdenscupsprint i langrenn på Bragernes torg, men allerede nå kan skisprintsjef Arne Madsen i Konnerud IL melde om at sponsorbudsjettet er i boks. Madsen og co. har fått inn 2,3 millioner i lokale sponsorkroner, som det er budsjettert med.– Dette er kjempeviktig. Jeg føler at det lokale næringslivet til de grader har stilt opp for skisprinten, sier Madsen, som offisielt sett er leder for organisasjonskomiteen for verdenscupen.

Madsen har også ansvaret for sponsorbiten. Han er engasjert av Konnerud IL, og jobber med skisprinten på heltid om vinteren. Trekantsamarbeidet om skisprinten mellom Konnerud IL, Byen Vår Drammen og Drammen kommune gjelder fortsatt.

LES OGSÅ: Skisprinten reddet

Nye betingelser

I fjor var det lenge usikkert om Drammen var villig til å fortsette å arrangere verdenscup i langrenn, på grunn av endrede økonomiske betingelser. Først og fremst fordi det ikke lenger var mulig å selge reklame i TV-sonen.

Etter hvert fikk man inn totalt rundt 900.000 kroner i ekstra støtte fra blant andre Norges Skiforbund og Drammen kommune. Da valgte KIL, etter et ekstraordinært hovedstyremøte, å jobbe videre med skisprinten.

Madsen legger ikke skjul på at han var spent på reaksjonene hos sponsorene, før han begynte på runden sent i fjor høst.

– Bare to av våre 30 tidligere sponsorer takket nei, fordi vi ikke hadde plass i TV-sonen. De andre blir med videre. I tillegg har vi fått noen nye sponsorer, opplyser Madsen.

Dette mener han er et bevis på at skisprinten fortsatt er sterkt ønsket i byen, og at savnet er der siden gigantarrangementet i sentrum ikke har vært arrangert siden 2010 – var verdenscup på Konnerud i fjor. Skisprinten på torget avvikles for åttende gang.

LES OGSÅ: Tror på skisprint i fire nye år

Budsjett på seks mill.

Det Madsen også har opplevd som en stor utfordring er at VM i skiflyging i Vikersund er et par uker før skisprinten.

– Mange lokale sponsorer er også inne der, så akkurat det har vært tøft, kommenterer Madsen.

Totalbudsjettet er på 6,1 millioner kroner – rundt én million mer enn i 2010. Inkludert bytteavtalene så er sponsorbudsjettet på 4,5 millioner. Men Madsen understreker at det jaktes på flere sponsorer, og målet er et overskudd.

– Det er fortsatt igjen 300 av de rundt 2.000 VIP-billettene, som er en del av sponsorpakkene.

LES OGSÅ: Mørkt for skisprint i 2012

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags