Skjøt Solberg til seriegull

SIKRET GULLET. Simon Stavis (t.h.) scoret fem mål da Solberg sikret seriegullet med å slå Ready 12-3 på Gressbanen i Oslo i går kveld. FOTO: LISA SELIN

SIKRET GULLET. Simon Stavis (t.h.) scoret fem mål da Solberg sikret seriegullet med å slå Ready 12-3 på Gressbanen i Oslo i går kveld. FOTO: LISA SELIN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I sin sjette sesong på Solbergs A-lag kunne unggutten Simon Stavis (21) endelig juble for en tittel.

DEL

Simon Stavis satte inn fem mål da Solberg sikret seriegullet i går. Ready ble slått med solide 12-3 på Gressbanen. Dermed var SSK seriemestere i bandy for første gang på 13 år.
Da var det ikke rart at champagnekorkene smalt i taket på Oslos vestkant.
– Champagne har aldri smakt bedre. Dette er helt sinnssykt, og det er herlig at det endelig ble en tittel på A-laget i min sjette sesong, sier Stavis.
MAGER PERIODE. Solberg har totalt sett vært blant de klubbene som har dominert aller mest i bandy-Norge de siste 30 årene med 14 titler siden 1981, men de siste ti årene har vært forholdsvis magre. Årets seriemesterskap er den første tittelen siden NM-gullet i 1998, og stortalentet Simon Stavis – som debuterte på A-laget allerede i 2002/2003-sesongen – har aldri smakt på gull før i går. 21-åringen var med å tape for Mjøndalen i NM-finalen i 2005 og i fjor var SSK svært nær et seriegull, men Stabæk snek seg foran.
MERSMAK. – Dette ga helt klart mersmak, og det er en bra prestasjon med så mange urutinerte spillere på laget. Nå kan vi slippe oss helt ned før sluttspillet. Vi har gull alt, sier Simon med et stort smil.
SSK trengte ett poeng mot bunnlaget Ready i går for å være seriemestere én runde før slutt, og det var aldri noen tvil. Stabæk kan ikke ta igjen SSK nå. Nedre Eiker-laget fosset i angrep og kjørte over Oslo-laget. Det sto 4-0 etter 24 minutter, og Stavis ble dagens mann med å score fem av de 12 målene.
– Vi hadde det kjempemoro på isen i dag, og vi var veldig tente. Tror vi skapte fire hundreprosentsjanser på de fire første minuttene. Det sier alt, selv om vi ikke tok ledelsen før litt senere, forteller Stavis, som ganske sikkert blir eliteserieseriens toppscorer.
Til nå har Stavis scoret 46 seriemål.
YNGSTE LAGET. SSK-kapteinen Kjetil Johansen var rørt etter matchen, og ville nærmest ikke gi slipp på seriemesterpokalen.
– Det er deilig å få denne. Dette betyr alt for klubben – beviset på at vi har vært det beste og jevneste laget gjennom hele sesongen. I tillegg er vi det yngste laget i eliteserien, og vi kommer bare til å bli bedre, sier Johansen, som var med på laget som tok NM-gull for ti år siden.
Det kan også nevnes at Solberg er det eneste laget i toppserien som ikke har noen utlendinger på laget, og alle spillerne i A-stallen kommer fra egen junioravdeling.
Neste oppgave for Solberg blir nå å jakte på "the double" i NM-sluttspillet, der de og Stabæk går rett til semifinale. Serieavslutningen borte mot tabelljumbo Hamar onsdag blir helt uten betydning.
PS!
SSK har vunnet "the double" kun én gang før, og det var i 1990.
JOSTEIN NILSEN

$BYLINE_ON$

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags