Andrine (12) fikk tilbud fra MIF – etter sin første cup

NATURLIG AUTORITET: Hadde Andrine Gullberg Nilsen i buret. Her dirigerer hun sine tropper. – Noen av spillerne snakket i kampene om hva de skulle gjøre etter cupen. Men det fikk jeg slutt på. Her teller fokus på kampen og ikke noe annet, fortalte keepertalentet.

NATURLIG AUTORITET: Hadde Andrine Gullberg Nilsen i buret. Her dirigerer hun sine tropper. – Noen av spillerne snakket i kampene om hva de skulle gjøre etter cupen. Men det fikk jeg slutt på. Her teller fokus på kampen og ikke noe annet, fortalte keepertalentet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestfossen-jenta Andrine Gullberg Nilsen (12) debuterte som keeper med et brak i skolemesterskapet på Marienlyst fredag.

DEL

(Eikerbladet) Andrine spilte så godt at hun fikk tilbud om å være med på MIFs jentelag som skal bygges opp før neste sesong.

Keepertrener i MIF bandy, Tor Ivar Johansen, lot seg imponere så mye over sjuendeklassingens ferdigheter i buret – at han tok kontakt, og kom med tilbud om spill hos bruntrøyene neste vinter.

Det var lett å se at Andrine har stått mye i mål før. Hun er både fotballkeeper og håndballkeeper på Vestfossens lag.

Hun beveget seg veldig naturlig i målet, og reddet en masse baller for debutantene fra Vestfossen barneskole. To lag stilte denne skolen opp med – i en tradisjonsrik cup som har eksistert i over 50 år.

LES OGSÅ: Ni barn i Eiker må ha et fosterhjem

Skal på ungdomsklubben

– Jeg sier ja til tilbudet. Men uansett skal jeg ha tid til å gå på ungdomsklubben i Vestfossen hver fredag, sier den bestemte jenta.

Hun har fått mersmak på bandy – en idrett hun aldri tidligere har deltatt i.

Jentene fra Vestfossen spilte finale mot det andre rene jentelaget i turneringen – fra Solberg skole. At det ble tapt 0–4 i finalen, var ikke så farlig. Her var det viktigst å ha det moro. Og så var det jo fri fra skolen – hele dagen!

Veldig godt fornøyd

Geir Hennum, pappa og medlem av FAU på Vestfossen barneskole, var lagleder. Han var veldig godt fornøyd med jentenes innsats.

– Skikkelig moro for en «gammel» bandymann som meg. Er jo vokst opp i Mjøndalen, der jeg spilte bandy. Nå har en gjeng av oss foreldre satset på å bygge opp et krokkjepp-miljø – fra bunnen av på Røkeberg.

– Dette er tredje vinteren vi holder banen på Røkeberg åpen.

LES OGSÅ: Tilbake på veggen

Fått masse nabohjelp

– Vi har fått veldig god hjelp med utstyr av våre naboklubber. Fra Solberg Sportsklubb vi fått en gammel isprerareringsmaskin.

– Fra Mjøndalen har vi arvet en slipemaskin, og fra Drammens Ballkkubb har vi fått pent brukte vant, til å legge rundt banen. Kjempeflott hjelp fra hyggelige folk som vil bidra til å gi bandyen et løft i Øvre Eiker, sier Geir Hennum.

Uten drakter

Elevene fra Vestfossen stilte i improvisert utstyr, og helt uten drakter. Alle de andre klubbene brukte drakten til den klubben som lå nær den aktuelle skole. Men Vestfossen-spillerne dukket kun opp med røde overtrekksvester.

Det holdt mer enn nok, og mangel på utstyr ble kompensert med tæl og idrettsglede.

LES OGSÅ: En gang ble Arnfinn oppringt midt på natta av noen som ville vise ham hvordan det var å bli vekket av anleggsarbeidere

Krevde en ukes ekstra ferie

Jentene fra Solberg skole dro rett på pizzafeiring på Lizzys etter å ha vunnet jenteklassen.

– Etter denne innsatsen, krever vi en ukes ekstra ferie, smilte Emma Rosendal. Men hun sa det med ettertrykk, og understreket at det ikke var vinterferien hun tenkte på. Så her må du nok dele ut fri til bandyheltene, rektor.

Artikkeltags