Ny norsk skøytefest, lagtempogull etter perfekt OL-kveld

GULL: Håvard Bøkko, Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pedersen ble olympiske mestre for Norge i finalen mot Sør-Korea på skøyter lagtempo i Gangneung Oval under vinter-OL i Pyeongchang.

GULL: Håvard Bøkko, Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pedersen ble olympiske mestre for Norge i finalen mot Sør-Korea på skøyter lagtempo i Gangneung Oval under vinter-OL i Pyeongchang. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sverre Lunde Pedersen dro skøytegutta til OL-gull i lagtempo. Sør-Korea ble slått i finalen på en ny råsterk norsk dag i Pyeongchang.

DEL

Simen Spieler Nilsen og veteranen Håvard Bøkko fra Buskerud gikk også for Norge. Sindre Henriksen var med i kvartfinalen og får OL-gull han også selv om han sto på sidelinjen onsdag.

De sørkoreanske hjemmehåpene fikk et hylende publikum i ryggen i «Oval»-arenaen, uten at det hjalp dem nok.

For andre gang på vel to døgn ble Norge for sterk for Sør-Korea i en gullstrid. Mandag var Håvard Holmefjord Lorentzen 1/100 raskere enn Cha Min-kyu på 500-meteren, og på lagtempoen gikk det norske laget inn til 3.37,31.

Tangering

Lagtempo-seieren sikret Norges andre gull for dagen. Noen timer tidligere vant Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby sprintstafetten i langrenn.

Skøytetriumfen gjorde også at Norge tangerte sin gullrekord (13) fra lekene i Salt Lake City i 2002. Den ryker ganske sikkert i løpet av dagene som kommer.

Best

I semifinalen onsdag gikk Norge inn til olympisk rekord (3.37,08). Det var altfor mye for gullfavoritten Nederland. Inne i skøytehallen «Oval» ble det stille blant alle oransjekledde tilskuere.

Nederland fikk et plaster på såret ved å slå New Zealand i bronsekampen.

De norske skøyteløperne er allerede sikret et kanon-OL, men det kan bli mer. Lorentzen er et hett bud foran 1000 meter fredag.

Lunde Pedersen sikret seg bronsen på 5000-meteren tidligere i lekene.

Artikkeltags